Skip to content

Palkkakuoppa närästää suunnittelualalla

Huonon palkkatason vuoksi työpaikkaa vaihdetaan aiempaa useammin, ja sillä uskotaan olevan vaikutusta jo työn laatuun. Puhutaan palkoista -kiertueen tapahtumiin osallistui marraskuussa yhteensä 750 henkilöä.

Marraskuussa järjestetty Puhutaan palkoista -kiertue on saatu päätökseen. Eri puolilla Suomea järjestettyihin 17 tilaisuuteen osallistui yhteensä 750 suunnittelu- ja konsulttialan asiantuntijaa ja esimiestä.

– Lämmin kiitos kaikille osallistuneille. Palkka-asiat kiinnostavat. Kaikilta työpaikoilta tuli paljon viestiä, että alan palkkakuoppa koetaan suureksi epäkohdaksi, summaa YTN suunnittelu- ja konsulttialan vastaava asiamies Tuula Aaltola.

Tällä hetkellä töiden vaativuus ei näy suunnittelu- ja konsulttialan palkkauksessa, vaikka firmat takovat hyvää tulosta.

Ylemmistä toimihenkilöistä neljä viidestä työskentelee asiantuntijoina, ja heidän mediaanipalkkansa on 3 599 euroa kuukaudessa. Se on keskimäärin 500 euroa vähemmän kuin asiantuntijoilla teollisuudessa tai it-alalla, joissa koulutustausta ja työn luonne ovat samanlaisia.

– Kiertueen tapahtumissa oltiin laajasti huolestuneita siitä, pystytäänkö nykyisellä palkkatasolla pitämään kiinni kokeneista osaajista ja houkuttelemaan nuoria kykyjä. Nyt työpaikkaa vaihdetaan paljon, ja usein uusi paikka löytyy asiakkaan puolelta teollisuudesta, jossa maksetaan paremmin, Aaltola kertoo.

– Työpaikoilla oltiin jo huolestuneita siitä, mikä vaikutus suurella vaihtuvuudella on työn laatuun. Sen uskotaan jo näkyvän, hän jatkaa.

Suuria eroja työpaikkojen sisälläkin

Aaltolan mukaan palkoissa on suuria eroja työpaikkojen sisälläkin. Osassa yrityksistä koettiin, että nousukaudella uusille työntekijöille maksetaan parempaa palkkaa kuin konkareille, eikä töiden vaativuuden kasvu näy suoraan palkkauksessa.

Toisaalta joissakin paikoissa taas koettiin, että nuorempien palkkakehitys on liian hidasta vanhempiin työntekijöihin verrattuna. Alan palkkaukseen kaivataan myös oikeudenmukaista ja aidosti työn vaativuuden huomioon ottavaa palkkausta.

Lisäksi paljon närää on aiheuttanut kilpailukykysopimuksen 24 tunnin palkaton työajan pidennys.

– Sitä pidetään yksimielisesti varsin kohtuuttomana, sillä kaikki tekevät pitkää päivää jo muutenkin ja alalla menee mainiosti. YTN:n tutkimusten mukaan joka kymmenes on jo työuupumuksen partaalla, joten tuottavuuden kasvua pitäisi hakea jostain aivan muualta, Aaltola kertoo.

Näin palkankorotuksista neuvotellaan

Voimassa olevan työehtosopimuksen mukaan työpaikoilla neuvotellaan parhaillaan paikallisesti vuoden 2019 palkankorotuksista. Jos paikallista palkkaratkaisua ei saavuteta, palkkoja korotetaan 0,9 prosentin suuruisella yleiskorotuksella viimeistään 1.1.2019 tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta.

– Työpaikoilla voidaan sopia tätä paremmistakin korotuksista. Yrityksillä olisikin nyt oiva paikka pitää kiinni osaajistaan ja maksaa kunnon palkankorotukset. Siihen on varaa. Palkka-asioista kannattaa keskustella esimerkiksi oman luottamusmiehen kanssa ja kysyä, minkälaiseen palkkaratkaisuun omalla työpaikalla päädyttiin, Aaltola sanoo.

Työehtosopimuksen osapuolet eli Ylemmät Toimihenkilöt YTN ja Teknologiateollisuus neuvottelevat työehtosopimuksen optiovuoden 2020 palkankorotuksista 31.5.2019 mennessä. Jos ratkaisuun ei päästä, uudesta työehtosopimuksesta neuvotellaan syksyn aikana.

– Alan huono palkkaus pitäisi ottaa huomioon, kun ensi vuonna neuvotellaan työehtosopimuksen palkankorotuksista. Yleiskorotusten tarkoituksena on varmistaa, että palkka kehittyy kaikilla.

Lue myös artikkeli:

Teksti: Aku karjalainen Kuva: iStock

Uutiset ja tiedotteet