Skip to content

Ansökningsperioden för teknologiindustrins strejkunderstöd

Ansökan om strejkunderstöd efter ansökningsprocessen öppnas 29.3.2023

Om du inte har ansökt om understöd tidigare kan du ansöka nu efter ansökningsprocessen! Strejkunderstöd kan ansökas fram till den 26 april, varefter vi behandlar alla ansökningar på en gång. Läs anvisningarna.

******

Vi betalar strejkunderstöd till medlemmarna i YTN-förbundet som deltog i YTN teknologiindustrins strejk den 1-3 februari 2023. De medlemmar i YTN:s fackföreningar som omfattas av Industrifacken och Pro:s strejker kan också ansöka om strejkunderstöd genom oss. Understödet betalas för de dagar då medlemmen har strejkat och inte arbetat enligt arbetsschemat.

Du kan ansöka om strejkunderstöd tidigast på strejkens sista dag. Du kan ansöka om följande strejkstöd:


Ansökningsperioden har gått ut – det ska bli en ny period april 2023:

  • YTN Teknologiateollisuuden lakko 1.-3.2. // YTN teknologiindustrins strejk (ansökningsperioden: den 3-19 februari 2023
  • YTN:n jäsenet / Teollisuusliitto ja ammattiliitto Pron lakko 1.-3.2. // Industrifackets och Pros strejker (ansökningsperioden: den 3-19 februari 2023
  • YTN:n jäsenet / Ammattiliitto Pron lakko 8.-10.2. // Pros strejk (ansökningsperioden: den 10-26 februari 2023

Strejkunderstödet är 80 euro per strejkdag. 16 euro av understödet är skattefritt, den del som överstiger detta (64 euro) är föremål för en förskottsskatt på 35 procent.

Observera när du ansöker om strejkunderstöd:

  • Endast medlemmar i YTN:s medlemsförbund kan ansöka om strejkunderstöd via vårt strejkunderstödsblankett. Medlemmar i Industrifacket och Fackförbundet Pro kan ansöka om understöd från sitt eget fackförbund.
  • Om du är medlem i YTN:s medlemsförbund, kan du ansöka om strejkunderstöd med vår onlineblankett från och med strejkens sista dag.
  • Varje strejk har sin egen blankett, läs instruktionerna noggrant innan du fyller i ansökan!
  • Logga in på onlineblanketten med dina egna bankkoder.

Det tar tid att behandla strejkunderstöden, så vänta tålmodigt. Du kan se dina egna ansökningar genom att logga in på vår e-tjänst.

Bekanta dig med noggrannare anvisningar angående strejkunderstödet.

 

Länk: Fyll i ansökan om strejkunderstöd här

Fyll i ansökningsblanketten på adressen https://asiointi.ytn.fi/lakkoavustus. Länken tar dig till Telias sida. Identifiera dig med bankkoder eller mobilcertifikat.

 

Om du har några frågor om ditt medlemskap, vänligen kontakta din egen förbund
Om du har några frågor om att fylla i din ansökan om strejkunderstöd, kontakta oss på lakkoavustukset@ytn.fi.

Nyheter och pressmeddelanden

På Svenska
Asiointipalvelu