Skip to content

Ammattikorkeakouluille valmistellaan omaa työehtosopimusta

Työnantajaa edustava Sivista on kutsunut YTN:n neuvotteluihin tavoitteena saada aikaan ammattikorkeakoulujen henkilöstölle oma työehtosopimus. Neuvottelut käynnistyvät 1.11.2023. Tällä hetkellä ammattikorkeakoulujen henkilöstö on yksityisen opetusalan työehtosopimuksen piirissä, jonka voimassaolo päättyy 31.3.2024.

YTN-liittojen jäsenissä on enenevä määrä ammattikorkeakouluissa työskenteleviä asiantuntijoita ja esihenkilöitä. Tavoitteenamme on vahvistaa edunvalvontaa myös tällä sektorilla ja perustimme yksityiselle opetusalalle oman taustaryhmän vuonna 2022.

Ryhmä on vieraillut lähes kaikissa ammattikorkeakouluissa tapaamassa jäseniä ja kartoittanut alan tilannetta mm. kyselytutkimuksilla. Niiden mukaan YTN-liittojen alalla työskentelevät jäsenet kannattavat yksimielisesti ammattikorkeakouluille omaa työehtosopimusta. Se mahdollistaisi henkilöstöryhmälle oman henkilöstöedustajan sekä paremman vaikuttamismahdollisuuden työolojen kehittämiseen. Alan YTN-liittojen jäsenet ovat valinneet viime vuosina omia yhteistoimintaedustajia työpaikoillaan.

Alkuperäisenä päämääränämme oli päästä sopijaosapuoleksi nykyiseen yksityisen opetusalan työehtosopimukseen, jonka osapuolina ovat Sivistan lisäksi Opetusalan ammattijärjestö OAJ, Ammattiliitto Jyty sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL. YTN on käynyt kuluvan vuoden aikana neuvotteluita nykyisten sopijaosapuolten ja Sivistan kanssa.

Loppuvuoden aikana käymme neuvottelutilannetta läpi webinaarien muodossa alan jäsenistön kanssa osana YTN:n työpaikkakierrosta.

Harri Westerlund, sopimusalavastaava
harri.westerlund@ytn.fi

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu