Skip to content

Arkkitehtisuunnittelualan työehtosopimusta ei avata

Palta tiedotti 9.10.2020, että sen mielestä palvelualoilla on koronakriisin vuoksi tarvetta useiden työehtosopimusten avaamiselle. Yhtenä näistä aloista mainittiin arkkitehtisuunnitteluala, jolla on voimassa Paltan, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL:n ja YTN:n välinen ylempien toimihenkilöiden työehtosopimus.

Tänään 23.10.2020 sopijapuolten kesken käytiin asiasta neuvottelu, joka päättyi tuloksettomana.

– Työnantaja ehdotti työehtosopimuksessa sovitun palkankorotuksen muuttamista paikallisesti sovittavaksi. Alan yritysten tilanne vaihtelee kuitenkin suuresti. Meidän mielestämme työehtosopimuksessa jo oleva selviytymislauseke, ”paikallinen sopiminen poikkeustilanteessa”, on tarkoitettu välineeksi juuri nyt käsillä olevan kriisin kaltaisiin tilanteisiin, toteaa YTN:n alan vastuullinen asiamies Tuula Aaltola.

– Monissa työehtosopimuksissa olevat kriisi- ja selviytymislausekkeet mahdollistavat työehtosopimuksesta (esimerkiksi palkankorotuksista) poikkeamisen, jos jonkin yrityksen tilanne sitä edellyttää. Toivomme, että yritykset rohkeasti ottavat näitä käyttöön, jos yrityksen tilanne sitä vaatii, sanoo YTN:n neuvottelupäällikkö Petteri Oksa.

 

Lisätietoja:

Tuula Aaltola
tuula.aaltola@ytn.fi
040 725 5817

Petteri Oksa
petteri.oksa@ytn.fi
040 577 0644

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu