Skip to content

Ei matkusteta vapaa-ajalla teknologiateollisuudessa!

Julkaistu

Kategoriat

YTN:n, Metalliliiton ja Pron linjausten mukaan teknologiateollisuuden kaikkiin yrityksiin eilen annettu ylityökielto koskee myös kotimaassa säännöllisen työajan ulkopuolella työasioissa matkustamista.

Ylityökiellon aikana matkustetaan Suomen rajojen sisäpuolella vain säännöllisenä työaikana, ei säännöllisen työajan ulkopuolella. Työnantajan direktio-oikeus ei ulotu vapaa-ajalle.

Ylityökielto ei koske kuitenkaan ulkomailla tehtävää työtä. Ulkomailla komennuksella olevat on rajattu ylityökiellon ulkopuolelle, samoin ulkomaille töihin matkustaminen.

Lue täydennetty ylityökiellon ohjeistus näiltä YTN:n teknologiateollisuuden verkkosivuilta.

Jos verkkosivuilta ei löydy tietoa johonkin erityistapaukseen, asiasta voi tiedustella sähköisesti ytntekno(at)ytn.fi tai soittamalla YTN:n puhelinpäivystykseen puh 040 352 3671. Puhelinpäivystys palvelee joka päivä klo 8 – 20.

Oikea tieto tulee YTN:stä

Huomaa myös, että oikeaa tietoa saat vain YTN:stä. Kannattaa siis lukea tarkkaan sekä ylityökieltoon liittyvä ohjeistus että YTN:n kaikki tiedotteet.

Julkisessa sanassa on jo tähän mennessä ollut paljon väärää ja epätarkkaa tietoa. Myös työnantajaliitto on tulkinnut omissa tiedotteissaan ylityökieltoa ja siihen liittyviä käytäntöjä omituisella ja harhaanjohtavalla tavalla.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu