Skip to content

Elintarvikealan henkilöstönedustajien ja henkilöstönedustajien roolista kiinnostuneiden iltapäivä Helsingissä

Julkaistu

Kategoriat
Avainsanat

Työaikaa? Matka-aikaa? Työhön sidonnaista aikaa?  Vapaa-aikaa?- Onko aikaa vai olemmeko (työ)aikasuojattomia?

Elintarvikealan henkilöstönedustajien ja henkilöstönedustajien roolista kiinnostuneiden iltapäivä Helsingissä, Original Sokos Hotel Vaakunassa keskiviikkona 15.10. kello 14 alkaen.

Työhyvinvointia ei luoda sääntelyllä, mutta yhteiset pelisäännöt luovat pohjan sille, miten työpaikoilla voidaan tehdä asiat paremmin. Työn ja yksityiselämän välinen tasapaino on merkittävä työhyvinvoinnin edistäjä. Tasapainon löytämisessä on työaikoja koskevalla sääntelyllä ja työehtosopimuksilla tärkeä rooli.

Työehtosopimukset mahdollistavat alan erityispiirteiden huomioimisen. Työehtosopimuksilla voidaan myös työhyvinvointi- ja työaika-asioista sopia joustavasti.Työajat linkittyvät työsuojeluun, jota työpaikkatasolla työsuojeluvaltuutetut vievät eteenpäin.

Ylemmillä toimihenkilöillä ei ole oikeutta valita omaa työsuojeluvaltuutettua. Kuuluuko äänemme riittävästi työpaikoilla?

Ylemmät toimihenkilöt YTN ry:n työmarkkinatutkimus on valmistunut. Tule kuulemaan, mitä uutta kerrottavaa meillä on palkoista ja muista työelämäasioista.  

Tilaisuuden ohjelma:

14.00          Ilmoittautuminen ja kahvitarjoilu
14.30          Tilaisuuden avaus ja alan kuulumisetYTN elintarvikealan taustaryhmän puheenjohtaja Aku Lipsanen
14.45          Työehtosopimuksella eteen vai taaksepäin?YTN elintarvikealan pääneuvottelija Jukka Siurua
15.30          (Työ)aikasuojaton? Työaikasuojelu ja työaikakysymyksiä casejen kauttaYTN elintarvikealan vastuullinen asiamies, VT Minna Hälikkä ja YTN elintarvikealan lakituki, VT Emilia Reinikainen
16.30          Tauko
16.45          Tutkittua tietoa palkoista, työajoista ja työn ja muun elämän yhteensovittamisestaYTN elintarvikealan tutkija Juha Oksanen
17.30          Keskustelua
18.00          Siirtyminen illalliselle Ravintola Vltavan Havel kabinettiin

Aloitamme kahvitarjoilulla klo 14 Original Sokos Hotel Vaakunassa, osoitteessa Asema-aukio 2, ja päätämme päivän yhteiseen illalliseen alkaen klo 18 Ravintola Vltavassa, osoitteessa Elielinaukio 2.

Ilmoittaudu viimeistään 30.9.2014 osoitteeseen mirja.rissanen@agronomiliitto.fi. Muista ilmoittautuessasi kertoa, jäätkö illalliselle ja onko sinulla mahdollisesti ruoka-aine allergioita. Tilaisuuteen mahtuu 20 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tervetuloa mukaan!

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu