Skip to content

Energia-alan taustaryhmä hyväksyi neuvottelutuloksen

Julkaistu

Kategoriat

Ylemmät toimihenkilöt YTN ja Energiateollisuus ET saavuttivat neuvottelutuloksen energia-alan ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksesta eilen.

Helmikuun alussa voimaan tulevan sopimuksen kausi on kaksivuotinen ja se sisältää option vuodelle 2020. Sopimus nostaa ansioita keskimäärin 3,2 prosentilla kahden vuoden aikana.

Palkkaratkaisut neuvotellaan lähtökohtaisesti paikallisesti. Jos paikallisia ratkaisuja ei synny, sopimus sisältää sekä yleiskorotuksen että työnantajan jakaman erän liittojen sopimalla tavalla.

Työehtosopimukseen tulee uutena määräykset työaikapankista. Luottamusmiehen asemaan tuli myös parannuksia paikalliseen sopimiseen liittyen.

Energia-alan luottamusmiehistä koostuva taustaryhmä hyväksyi tuloksen tänään ja YTN:n hallitus käsittelee sopimusta kokouksessaan ensi viikolla.

– Sopimus noudattaa korotusten osalta yleistä linjaa, mutta saimme parannuksia niin sanottuihin tekstikysymyksiin. Työaikapankki on iso edistysaskel alalle, korostaa energia-alan vastuullinen asiamies ja neuvottelija Jouko Malinen.

Energiateollisuudessa on noin 2 700 ylempää toimihenkilöä. He työskentelevät sähkön, kaukolämmityksen ja kaukojäähdytyksen tehtävissä sekä verkkojen ja voimalaitosten tehtävissä.

Lisätietoja: neuvottelija Jouko Malinen p. 040 173 0403

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu