Skip to content

Energia-alan työehdoista neuvottelutulos

Ylemmät toimihenkilöt YTN ja Energiateollisuus ET saavuttivat neuvottelutuloksen energia-alan ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksesta.

Helmikuun alussa voimaan tulevan sopimuksen kausi on kaksivuotinen ja se sisältää option vuodelle 2020. Sopimus nostaa ansioita keskimäärin 3,2 prosentilla kahden vuoden aikana. Palkkaratkaisut neuvotellaan lähtökohtaisesti paikallisesti. Jos paikallisia ratkaisuja ei synny, sopimus sisältää sekä yleiskorotuksen että työnantajan jakaman erän liittojen sopimalla tavalla.

Energia-alan luottamusmiehistä koostuva taustaryhmä tarkastelee tulosta omassa kokouksessaan, minkä jälkeen YTN:n hallitus käsittelee sopimusta kokouksessaan ensi viikolla.

– Sopimus noudattaa korotusten osalta yleistä linjaa, mutta saimme parannuksia ns. tekstikysymyksiin, sanoo energia-alan vastuullinen asiamies ja neuvottelija Jouko Malinen.

Energiateollisuudessa on noin 2 700 ylempää toimihenkilöä. He työskentelevät sähkön, kaukolämmityksen ja kaukojäähdytyksen tehtävissä sekä verkkojen ja voimalaitosten tehtävissä.

Lisätietoja: neuvottelija Jouko Malinen p. 040 173 0403

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu