Skip to content

Finnair säästää väärästä päästä

Julkaistu

Kategoriat
Avainsanat

Ylemmät toimihenkilöt YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari on huolissaan Finnairin uusimmista käänteistä.

Tänään julkistetun aiesopimuksen mukaan Finnair ulkoistaa moottori- ja laitehuoltopalvelut sveitsiläiselle SR Technicsille: 280 ihmistä saattaa joutua lähtemään.

– Finnair on päässyt turvallisen ja luotettavan lentoyhtiön maineeseen äärimmilleen hiottujen ja tarkkojen huoltoprosessiensa ansiosta. Nyt Finnair säästää väärästä päästä, Porokari sanoo.

Hän huomauttaa, että lentotoiminnassa huollon luotettavuudella on ensiarvoisen suuri merkitys.

– Väistämättä tulee mieleen, pystyykö Finnair enää toimimaan riittävällä varmuudella, kun väkeä vähennetään ulkoistuksen lisäksi noin paljon.

Porokarin mukaan Finnairin moottori- ja laitehuoltopalvelulla on sellaista osaamista, joka on nyt vaarassa hävitä Suomesta kokonaan.

Vakava paikka osaajille

Finnairin ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Hannu Juppi kertoo, ettei ilmoitus yt-neuvotteluista tullut yllätyksenä.

– Mutta on tuo vähennettävien määrä iso luku ja vakava paikka meille. Yksisuuntaista tietä tässä mennään. Jos moottori- ja laitehuoltopalveluista nyt luovutaan, takaisin niitä ei tule, Juppi arvelee.

Finnairin ylempien toimihenkilöiden yritysyhdistykset ovat heikosta tilanteesta huolimatta säilyttäneet hyvät neuvottelusuhteet työnantajaan.

– Neuvottelemalla säästötoimien ja ulkoistuksien vaikutuksia on pystytty edes vähän pienentämään. Yritysyhdistysten jäsenet ovat kiittäneet esimerkiksi Uraporttipalvelua, joka auttaa irtisanomistilanteessa olevia löytämään uusia työllistymismahdollisuuksia, YTN:n palvelualojen taustaryhmän vastuuasiamies Ira Laitakari-Svärd toteaa.

Laitakari-Svärdin mukaan hyvien neuvottelusuhteiden syntyminen on ollut yritysyhdistysten ja YTN:n palvelualojen taustaryhmän pitkän ajan panostuksen tulos.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu