Skip to content

Henkilöstön määrä kasvoi teknologiateollisuudessa

Julkaistu

Kategoriat
Avainsanat

Teknologiateollisuudessa työskentelevien määrä lisääntyi viime vuonna aavistuksen verran. Myös liikevaihto kasvoi 6-7 prosenttia.

Vaikka teknologiateollisuuden koko vuoden saldo oli edellistä vuotta parempi, uusien tilausten määrä ja tilauskanta supistuivat hieman loppuvuonna.

Alan yrityksiä edustava Teknologiateollisuus pelkää, että viennin taso voi jäädä pysyvästi alhaiselle tasolle, jos sen kilpailukykyä ei paranneta.

Järjestö vaatiikin hallitusta käyttämään veropolitiikkaa edistääkseen Suomen vientiä ja talouskasvua. Veropoliittisin keinoin pitäisi tukea työpaikkojen syntymistä, investointeja ja kasvua.

Tavaroiden ja palveluiden vienti on nyt vuositasolla vajaat 20 miljardia pienempi kuin ennen talouskriisiä huippuvuonna 2008. Viennin tason pudotuksesta puolet menee elektroniikkateollisuuden piikkiin ja kolmannes kone- ja metalliteollisuuteen.

– Jos vientimme jää nykyiselle alhaiselle tasolle, romahtaa hyvinvointiyhteiskunnan perusta, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen varoitti keskiviikkona järjestön talouskatsausinfossa.

Turusen mukaan Suomi ei ole nykyisellään sellainen maa, jossa yrityksiä kannustetaan kasvuun, investointeihin ja uudistumiseen.

Hän muistutti myös, että kansainvälisessä kilpailussa menestyminen edellyttää vankkaa osaamista. Koulutukseen satsaamisesta ei pidä tinkiä.

Lue lisää

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu