Skip to content

ICT-alan TES-neuvotteluissa ei merkittävää edistymistä

Julkaistu

Kategoriat

Ylemmät toimihenkilöt YTN ry:n neuvottelijat tapasivat Tieto- ja tekniikka-alojen työnantajaliiton, TIKLIn edustajat jälleen tiistaina 1.6.2010. Neuvotteluissa saavutettiin yhteisymmärrys vain muutamissa pienemmissä asioissa, tärkeiden tavoitteiden osalta ei tapahtunut merkittävää edistymistä. YTN:n pääneuvottelija Tage Lindberg kertoo tilanteen pysyneen melko muuttumattomana neuvottelusta toiseen, mutta kehuu neuvotteluilmapiiriä hyväksi: “Toivottavasti työnantajapuolelta pian löytyy halua edetä neuvotteluissa ja pääsemme oikeasti merkittävien asioiden kimppuun”.

ICT-alan työehtosopimusneuvotteluja on nyt käyty kuukausi. Sopimus umpeutuu 30.6., joten neuvotteluaikaa on jäljellä vielä neljä viikkoa. Lindberg myöntää tilanteen olevan haastava, mutta toteaa samaan hengenvetoon, että YTN ei aio missään nimessä suostua työnantajapuolen esittämiin heikennyksiin. “Elinkeinoelämän keskusliitto kieltäytyi viime vuonna keskitetyistä sopimusratkaisuista ja ajoi näin tilanteen siihen, että nyt käydään liittokierrosta. Kun tämä sopimusalakohtainen neuvottelu on nyt heidän siunaamansa malli, niin silloin pitää neuvotteluissa ehdottomasti ottaa huomioon myös alakohtainen taloudellinen tilanne. Mikä siis, kuten moneen kertaan olen todennut, on ICT-alalla erittäin hyvä.” YTN linjaakin voimakkaasti, että alan suurimpien yritysten tekemän reippaasti positiivisen tuloksen tulee näkyä myös työsuhteen kollektiiviehdoissa.

YTN ja TIKLI ovat sopineet kolmen päivän tiiviistä neuvottelusta 11. – 13.6.2010. “Näin intensiivisen rutistuksen jälkeen meillä on toivottavasti jotain konkreettista kerrottavaa myös jäsenille neuvottelujen etenemisestä suotuisaan suuntaan”, Lindberg päättää. Lindbergin lisäksi YTN:ää neuvottelupöydässä edustavat Mika Varjonen ja Yrjö Taivainen sekä kentän edustajina Matti Ollila ja Pekka Riiali.

Lisätietoja YTN:n neuvottelijoilta:

Tage Lindberg, puh. 0201 299 252
Mika Varjonen, puh. 0201 558 814
Yrjö Taivainen, puh. 09 2291 2213

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu