Skip to content

ICT-alan uusi työehtosopimus on voimassa nyt

ICT-alan uusi työehtosopimus tuli voimaan tänään 11. tammikuuta, kun sekä YTN:n että työnantajaliitto Paltan hallinnot ovat hyväksyneet neuvottelutuloksen työehtosopimukseksi.

Työehtosopimus on voimassa 30.11.2023 saakka. Se on irtisanottavissa päättymään marraskuussa, jos osapuolet eivät pääse sopimukseen ensi vuoden palkankorotuksista lokakuun loppuun mennessä.

Palkankorotuksista sovitaan lähtökohtaisesti paikallisesti. Työnantaja neuvottelee palkankorotuksista luottamusmiehen kanssa, ja sopimus tehdään kirjallisesti 28. helmikuuta mennessä.

Ellei neuvotteluissa päästä sopimukseen palkankorotusten ajankohdasta, toteutustavasta, suuruudesta sekä muista yksityiskohdista, palkkoja korotetaan 1. maaliskuuta tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta lukien 0,9 prosentin suuruisella yleiskorotuksella sekä 0,9 prosentin suuruisella työnantajan jakamalla erällä.

– Paikallisesti kannattaa neuvotella, mutta huonoa sopimusta ei tietenkään pidä tehdä, sanoo sopimusalavastaava Kosti Hyyppä.

Viime vuosina suuressa osassa ICT-alan työpaikkoja palkankorotukset on toteutettu perälaudan mukaisesti, mutta monella työpaikalla on päästy myös toisenlaiseen sopimukseen.

Paikallinen sopimus kannattaa tehdä esimerkiksi tilanteessa, jossa palkankorotuksen kokonaissummaa saadaan korotettua.

Sopimustekstien osalta työehtosopimuksen muutokset ovat hyvin vähäisiä.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu