Skip to content

IT-ammattilaisille tarjolla heikennyksiä työehtoihin

Tietotekniikan palvelualan tes-neuvotteluiden toinen neuvottelutapaaminen työntekijöitä edustavien Tietoalan ja YTN tietoalan sekä työnantajia edustavan Teknologiateollisuuden välillä oli tänään. Tapaamisessa molemmat osapuolet esittelivät yksityiskohtaisemmat neuvottelutavoitteensa.

”Teknologiateollisuus esitteli pitkän listan heikennysehdotuksia, jotka vaikuttavat suoraan alalla työskentelevien ansiotasoon”, sanoo Tietoala ry:n puheenjohtaja Jyrki Kopperi.

”Heikennyksien kohdistaminen tässä vaiheessa alan työntekijöihin, kun yritykset ovat tehneet vahvaa taloudellista tulosta jo pitkään ja alan liikevaihto on ollut kasvussa, tuntuu epäoikeudenmukaiselta. Etenkin, kun vahvan kasvun ennakoidaan jatkuvan myös tulevina vuosina. Näinkö alan työntekijöiden tunnollisuus ja ahkeruus palkitaan?” Kopperi kysyy.

”Tämän hetken tiedon valossa näyttä siltä, että neuvotteluista tulee pitkät ja vaikeat. Sen verran kaukana osapuolten lähtökohdat ovat toisiaan”, pohtii YTN tietoalan sopimusalavastaava Björn Wiemers.

Seuraava sovittu tapaaminen on keskiviikoksi 2.10.2019.

Lisätietoa:

Björn Wiemers
vastaava asiamies, neuvottelija
YTN Tietotekniikan palveluala
puh. 040 774 3331
bjorn.wiemers (ät) ytn.fi

Jyrki Kopperi
puheenjohtaja, neuvottelija
Tietoala ry
puh. 040 8330633
jyrki.kopperi (ät) tietoala.fi

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu