Skip to content

Joka viides Nokian työpaikka Suomessa uhattuna

Julkaistu

Kategoriat

Verkkolaitteita valmistava Nokia ilmoitti tänään aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut arviolta 1300 työpaikan vähentämiseksi Suomessa. Nokialla on Suomessa vajaat 7 000 työntekijää.

Yhtiön mukaan henkilöstön vähennyssuunnitelmat koskevat kaikkia Nokian verkkoliiketoiminnan liiketoimintaryhmiä ja tukitoimintoja, ja kohdistuvat Suomen kaikkiin toimipaikkoihin. Puolet vähennyksistä kohdistuu Espooseen, noin neljäsosa Ouluun ja noin neljäsosa Tampereelle.  

Yhtiön mukaan tavoitteena on toteuttaa uusi Bridge-tukiohjelma henkilöstön edustajien kanssa sovittavalla tavalla. Ohjelma olisi samankaltainen kuin vuosina 2011-2013 käytetty tukiohjelma.

Nokia kertoo aloittavansa toimenpiteet henkilöstömäärän vähentämiseksi maailmanlaajuisesti osana synergia- ja muutosohjelmaansa. Yhtiö arvioi henkilöstövähennysten tapahtuvan vuoteen 2018 mennessä.

Tiedotteessaan Nokia ilmoittaa tavoittelevansa 900 miljoonan euron vuosittaisia synergiaetuja Alcatel-Lucent-kauppaan liittyvien synergiaetujen saavuttamista operatiivisissa kuluissa vuositasolla vuoden 2018 aikana.

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n teknologiateollisuuden vastaava asiamies Hannu Takala kertoo, että massiivisten vähennyslukujen olleen järkytys Nokian henkilöstölle, luottamusmiehille kuin liitoille. Takalan mukaan käytyjen keskustelun perusteella Nokian luottamusmiehille oli luottavainen käsitys siitä, että työpaikat säilyvät Suomessa.

Takala perää Suomen hallitusta ottamaan vastuuta samalla tavalla kuin Ranskan päättäjät ovat ottaneet työpaikkojen suojelemiseksi.

Nokia Networksin ylempien toimihenkilöiden luottamusmiehen Lasse Laurikaisen mukaan yhtiön ilmoitus näin massiivisista vähennysmääristä oli järkytys koko henkilökunnalle.

– Tämän päiväinen ilmoitus pisti miettimään, ajetaanko suomalainen innovaatio- ja insinööriosaaminen kokonaan alas, Laurikainen sanoo.   

Laurikaisen mielestä Nokian ilmoitus massiivisista henkilöstövähennyksistä laittaa pohtimaan, onko irtisanominen Suomessa paljon helpompaa kuin muualla maailmassa, koska muiden maiden henkilöstövähennyksistä ei ole annettu mitään tietoa.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu