Skip to content

Kaupan alan lakot

Julkaistu

Kategoriat
Avainsanat

Palvelualojen ammattiliitto PAM antoi 22. tammikuuta lakkovaroituksen kaupan alalle työehtosopimusneuvottelujensa vauhdittamiseksi. PAM antoi uusia lakkovaroituksia alalle 31. tammikuuta ja samalla julisti koko alalle ylityö- ja vuoronvaihtokiellon. Lakot toteutuvat helmikuussa, mikäli sitä ennen sovittelussa ei saavuteta ratkaisua.

Kaupan alan lakot alkavat 25 varastossa maanantaina 6.2. klo 5.00 ja päättyvät torstaina 9.2. klo 5.00 (tai sitä ennen alkaneiden vuorojen loputtua).
HUOM! Työ- ja elinkeinoministeriö päätti 2.2. siirtää kaupan logistiikan lakkoa kahdella viikolla alkamaan 20.2.

Lakot jatkuvat yli 160 kaupan alan toimipaikassa torstaina 9.2. klo 5.00 ja päättyvät lauantaina 11.2. klo 5.00 (tai sitä ennen alkaneiden vuorojen loputtua).

Lakot alkavat noin 47 toimipisteessä maanantaina 13.2. klo 05.00 ja päättyvät 16.2. klo 05.00 (tai ennen klo 05.00 alkaneen työvuoron päätyttyä).

Lakot alkavat noin 415 toimipaikassa kaupan alalla 16.2. klo 05.00 ja päättyvät 18.2. klo 05.00.

Listan lakkotaloista löydät PAMin sivuilta.

Miten lakot vaikuttavat kaupan alan ylempiin toimihenkilöihin?

Ylemmillä toimihenkilöillä, eli asiantuntijoilla ja esihenkilöillä ei ole kaupan alalla omaa työehtosopimusta. Koska ylemmillä toimihenkilöillä ei ole kaupan alalla työehtosopimusta, eivät he kuulu PAMin järjestämien lakkojen piiriin. Ylemmät toimihenkilöt eivät osallistu ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon, mutta normaalistikin ylitöistä voi kieltäytyä.

Ylemmät toimihenkilöt pidättäytyvät lakon aikana vain omissa työtehtävissään, lakonalaisia töitä ei tehdä.

Mikäli työskentelet kaupan työehtosopimuksen piirissä, olet painostustoimien piirissä. Lähtökohtaisesti YTN-liitot maksavat lakkoavustusta jäsenilleen, jotka painostustoimien piirissä ovat ja lakkoon osallistuvat. Otathan tässä tapauksessa suoraan yhteyttä omaan YTN-liittoosi!


Tutustu myös kampanjasivuumme: kaupanylemmat.fi

Joonas Kopra
kaupan sopimusalavastaava
joonas.kopra@ytn.fi

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu