Skip to content

Kaupan alan yritykset pitävät kilpailukykysopimusta pilkkanaan

Julkaistu

Kategoriat
Avainsanat

Kaupan alan yrityksissä on viime aikoina ilmennyt halua soveltaa kilpailukykysopimusta myös ylempiin toimihenkilöihiin, vaikka henkilöstöryhmällä ei ole omaa työehtosopimusta. Työnantaja haluaa erityisesti ulottaa työajan pidentämisen myös ylempiin toimihenkilöihin.

– Ilman työehtosopimusta kilpailukykysopimuksessa sovittuja toimia ei ole mahdollista toteuttaa, sanoo kaupan alan projektin vetäjä Ville-Veikko Rantamaula Ylemmät Toimihenkilöt YTN:stä. – Työajan pidentämistä on perusteltu “talkoohengellä”, mikä mielestämme on absurdi perustelu ottaen huomioon sen, että nykytilanteessa ylemmät toimihenkilöt tekevät noin 200 tuntia vuodessa korvauksettomia ylitöitä, Rantamaula huomauttaa.

Ylemmät Toimihenkilöt YTN on vuosien aikana toistuvasti esittänyt työehtosopimusneuvottelujen aloittamista Kaupan Liitolle, joka on kerta toisensa jälkeen torjunut ne.

– Viimeksi keväällä esitimme neuvottelujen aloittamista nimenomaan kilpailukykysopimuksen soveltamisesta kaupan alan ylempiin toimihenkilöihin ja vastaus oli kielteinen, Rantamaula muistuttaa. – Neuvottelutoiminnassakaan rusinoita ei yksinkertaisesti voi poimia pullasta, vaan on osallistuttava alusta saakka sen leipomiseen, kuvailee Rantamaula.

Lisätiedot:
Ville-Veikko Rantamaula, kaupan projektin vetäjä
p. 040 832 6682

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu