Skip to content

Kaupan liitto ei halua neuvotella mistään

Tänään Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n ja Kaupan liiton edustajat tapasivat valtakunnansovittelijan luona. Tavoitteena oli kartoittaa tilannetta ja pohtia ratkaisumahdollisuuksia jumiutuneeseen tilanteeseen.

– Aloitteellisuudestamme ja rakentavista esityksistämme huolimatta työnantajan suhtautuminen sopimuksesta neuvottelemiseen on edelleen kielteinen, eikä tapaaminen valitettavasti muuttanut tilannetta, sanoo YTN:n puheenjohtaja Heikki Kauppi.

YTN:n helmikuussa työnantajalle tarjoama neuvotteluesitys on joustava ja paikallista sopimista lisäävä.

– Esittämässämme sopimusmallissa valta ja vastuu olisivat nimenomaan yrityksissä liittotason sijaan, kaupan projektin vetäjä Ville-Veikko Rantamaula kertoo. – Sopiminen ja neuvottelu ovat Kaupan liitolle periaatteellisista syistä täysin mahdotonta, joten meille ei jää muuta keinoa kuin turvautua painostustoimiin neuvottelujen aloittamiseksi, toteaa Rantamaula.

– Kaupan yritykset kilvoittelevat julkisuudessa vastuullisuudesta, mutta siihen ei sisälly vastuu oman yrityksen avainryhmästä, Kauppi summaa.

Lisätiedot:
Heikki Kauppi, puheenjohtaja
p. 040 504 1585

Ville-Veikko Rantamaula, kaupan projektin vetäjä
p. 040 832 6682

YTN aloittaa painostustoimenpiteet ensi viikolla. 2.5. astuvat voimaan ylityö- ja vapaa-ajalla työasioissa matkustamisen kiellot kaupan alan yrityksissä. Työnseisaukset järjestetään 2.5, 4.5 ja 5.5. tietyissä yrityksissä. Tarkemmat tiedot painostustoimista täältä

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu