Skip to content

Kemianteollisuuden työehtosopimusneuvottelut katkenneet

Julkaistu

Kategoriat

Kemianteollisuuden ylempien toimihenkilöiden työehtosopimusneuvottelut ovat katkenneet. Työnantajaa edustava Kemianteollisuus ry on peruuttanut sovitun neuvotteluajan eikä uusia aikoja ole sovittu. Neuvotteluosapuolet eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen 1.2.2011 toteutettavista palkankorotuksista ja ylempien toimihenkilöiden vapaa-ajalla työasioissa matkustamisen korvaamisesta.

Myös työntekijöitä edustavan TEAMin ja toimihenkilöitä edustavan PROn (entinen TU) neuvottelut Kemianteollisuus ry:n kanssa ovat katkenneet.

YTN on jo irtisanonut Kemianteollisuuden ylempien toimihenkilöiden pöytäkirjan päättymään 31.5.2011. Toimihenkilöiden työehtosopimus päättyy samoin toukokuun lopussa, työntekijöiden jo maaliskuun lopussa.

Palkankorotusten osalta palkansaajapuolella on yhtenevä vaatimus, 2,9 prosenttia, mikä inflaatioennusteiden valossa on täysin kohtuullinen. Toistaiseksi työnantajapuoli on torjunut vaatimukset ja neuvotteluja on näin ollen turha jatkaa.

YTN:n osalta neuvottelupöydällä on myös vapaa-aikana matkustamisen korvaaminen. Kemianteollisuus ry olisi valmis vain suosittaviin kirjauksiin ja YTN haluaisi sitovan kirjauksen. – Hengähdetään nyt ja katsotaan asioita eteenpäin. Kyllä näissä asioissa sopu syntyy yleensä ennemmin tai myöhemmin, toteaa YTN kemian alan pääneuvottelija Seppo Järvenpää.

Lisätietoja YTN kemian alan vastuuasiamies Seppo Järvenpää, puh. 040 514 2601.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu