Skip to content

Kemijoki Oy:n yt-neuvottelut päättyivät

Julkaistu

Kategoriat

Kemijoki Oy:n yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Ylempien toimihenkilöiden luottamusmiehen Jukka Kelloniemen mukaan yt:t päättyivät yhtä epäselvään tilanteeseen kuin alkoivatkin.

– Mitään päätöksiä ei ole tehty ja kaikki luvut ovat arvioita, hän sanoo.

Jos suunnitelmat toteutuvat, niin uudessa Kemijoki Oy:ssä on Kelloniemen mukaan noin 25 henkilöä, joiden toimenkuvat menevät uusiksi.

– Siinä joukossa ei taida juuri luottamusmiestoimintaa olla, Kelloniemi toteaa.

Aikataulu näillä liiketoiminnan siirroilla on 1.1 -28.2. 2014, jos ne toteutuvat. Päätökset tehdään tämän vuoden aikana.

– Irtisanottavien osalta ei ole ilmoitettu aikataulua, mutta näkisin niiden käynnistyvän heti, kun liiketoiminnan siirrot on tehty.

Ylempiä toimihenkilöitä on irtisanotuissa noin 10 ja liiketoiminnan siirroissa noin 20 eli yhtiöön jää noin seitsemän ylempää toimihenkilöä. Heistä viisi on Kelloniemen mukaan niin kutsuttuja ylempiä ylempiä, jotka ovat sitoutuneet olemaan ammattiyhdistystoiminnan ulkopuolella.

Liiketoiminnan siirrossa menevät ylemmät ovat jatkossa teknologiateollisuuden sopimuksissa.

YTN:n energia-alan vastuuasiamiehen Jouko Malisen mukaan Kemijoki Oy:n yt-prosessi on ollut kokonaisuudessaan ala-arvoinen.  

– Lopputulos jättää tulevat toimet täysin auki ja henkilökunnan roikkumaan löysään hirteen. Selvää on vain se, että Kemijoki Oy:n vesivoimaosaaminen hävitetään ja Lappiin tulee lisää työttömiä, hän sanoo.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu