Skip to content

Kemijoki ulkoistaa kunnossapidon Caverionille

Voimayhtiö Kemijoki ulkoistaa voimalaitoksen käytön ja kunnossapidon teollisuuden palveluja tarjoavalle Caverionille.

Noin kahdeksankymmentä Kemijoki Oy:n nykyistä työntekijää siirtyy Caverion Industria Oy:n palvelukseen maaliskuun alusta alkaen. He siirtyvät vanhoina työntekijöinä ja pysyvät energia-alan työehtosopimuksen piirissä.

Valtion enemmistöomistama Kemijoki Oy ulkoistaa maaliskuussa 2014 myös talous- ja palkkahallinnossa työskentelevät kahdeksan henkilöä Administer Oy:hyn.

–  Koko prosessin aikana henkilöstö tai luottamusmiehet eivät ole päässeet keskustelemaan tulevaisuuteen liittyvistä asioista, vaan kaikki on pidetty kumppaniehdokkaita myöten salassa, sanoo viime vuoden loppuun asti ylempien toimihenkilöiden luottamusmiehenä toiminut Jukka Kelloniemi.

Kelloniemen mukaan epätietoisuus tulevasta ja prosessin huono hoito sekä ylimielinen suhtautuminen henkilöstön tiedonjanoon on saanut aikaan vapaaehtoisia irtaantumisia yhtiön palveluksesta.

Myös Kelloniemen työnantaja vaihtui tammikuun alussa, kun tuotantotekniikasta lähti viiden hengen ryhmä suunnittelemaan ja toteuttamaan projekteja toiselle työnantajalle. 

Lähtijät päätyivät tilanteeseen, koska eivät voineet luottaa kunnossapitoyrityksen haluun olla projektitoimittaja. Ryhmä teki johdolle kirjallisen esityksen toisenlaisesta toimintamallista, mutta se ei kelvannut.

Kemijoki Oy:n ylempien toimihenkilöiden uutena luottamusmiehenä jatkaa Ari Leppänen ja varalla on Aaro Lilja.  

–  Kemijoki Oy:n yt-prosessi on ollut varsin surullista seurattavaa, sanoo YTN:n energian vastuullinen asiamies Jouko Malinen.

Irtisanottujen ja ulkoistettujen lisäksi ammattitaitoista väkeä on itse irtisanoutunut, kun he ovat saaneet uuden työtilaisuuden muualta. Malinen toivoo, että ulkoistettujen työntekijöiden työpaikat säilyvät eivätkä irtisanomiset jatku niissä yrityksissä.

Kemijoki Oy on Suomen merkittävin vesivoiman tuottaja. Yhtiö omistaa 20 vesivoimalaitosta, joista 16 sijaitsee Kemijoen vesistöalueella, kaksi Lieksanjoessa ja kaksi Kymijoessa. Lisäksi se säännöstelee Lokan ja Porttipahdan tekojärviä sekä Kemijärveä ja Olkkajärveä. Voimalaitosten kokonaisteho ylittää 1 100 MW.

Yrityksen johdon mukaan yritys säästää ulkoistamisilla vuosittain noin 4-6 miljoonaa euroa.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu