Skip to content

Lakko alkoi aamun lakkovahtivuoroilla

Julkaistu

Kategoriat

YTN:n teknologiateollisuuden historian ensimmäinen lakko alkoi aamulla. Viestit porteilta kertovat, että väki on jäänyt kotiin joka puolella lakkoyrityksissä. Mitä pitävämpi on lakko, sitä nopeammin se loppuu.

Oheisessa kuvassa ABB:n Fitäjänmäen aamun lakkovahtivuorolaiset kahvitauolla. Facebookissa on muitakin valokuvia, käy tiirailemassa  ! Facebook-sivua pääsee katsomaan, vaikka itsellä ei olisikaan FB-tunnuksia tai omaa FB-sivua.

Aamun lehdet, TV ja radio ovat kertoneet lakosta ja moni teknologiateollisuuden luottamusmies on päässyt kertomaan lakkoon johtaneista syistä. Hienoa toimintaa joka puolella!

Lakolla viestitämme työnantajalle, että ylempien toimihenkilöiden muita henkilöstöryhmiä huonomman kohtelun on nyt loputtava.

Muille teknologiateollisuuden henkilöstöryhmille annetaan paikallisiin eriin täysi perälauta, kun ylemmät toimihenkilöt joutuvat tyytymään siihen, mitä työnantaja parhaaksi katsoo. Sovintoesitykseen sisältyi 1,6 prosentin yleiskorotuksen lisäksi 0,8 prosentin paikallinen erä, jonka työnantaja olisi saanut jakaa kenelle haluaa.

Ylemmät toimihenkilöt YTN:n tehtävä on turvata kaikille liittojäsenilleen riittävä ansiokehitys. Se onnistuu vain kaikille maksettavilla yleiskorotuksilla ja yhteisesti sovittavilla paikallisilla erillä, jotka myös maksetaan kaikille, jos muusta ei päästä paikallisesti sopuun.

Ylemmät toimihenkilöt ansaitsevat korvauksen työajan ulkopuolisesta matkustamisestaan kuten mutkin henkilöstöryhmät.

Nyt on meidän vuoro!

Lakkoavustuslomake avattu

Lakkoavustuslomake on nyt avattu YTN:n verkkosivuilla osoitteessa. Lakkoavustus on 50 euroa työpäivältä.

Lakkoavustusta maksetaan vain liittojen jäsenille, jotka ovat lakossa. Myös Pron ylemmän toimihenkilön tehtävissä työskentelevät jäsenet saavat lakkoavustuksen.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu