Skip to content

Lakkovaroitus tietotekniikan palvelualalle

Julkaistu

Kategoriat

Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry ja Tietoalan toimihenkilöt ry ovat tänään 21.10.2011 antaneet lakkovaroituksen tietotekniikan palvelualalle.

Työriita koskee Tietotekniikan palvelualan työehtosopimuksen solmimista Ylemmät toimihenkilöt YTN ry:n, Tietoalan toimihenkilöt ry:n ja Teknologiateollisuus ry:n välillä. Työehtosopimuksen voimassaolo on päättynyt 30.9.2011 eikä neuvotteluissa ole saavutettu yksimielisyyttä uuden työehtosopimuksen sisällöstä. Erimielisyyttä on ollut erityisesti palkankorotusten suuruudesta ja toteuttamistavasta.

Työnseisaus alkaa maanantaina 7.11.2011 klo 6:00 ja päättyy viimeistään 13.11.2011 klo 24:00, ellei uutta työehtosopimusta ole sitä ennen solmittu.

Lakko koskee tietotekniikan palvelualan keskeisissä yrityksissä tehtävää helpdesk-, päivystys- ja valvomotyötä. Työtehtävät on määritelty niin, että niiden tekemättä jättäminen vaikuttaa yrityksen toimintaan välittömästi. Lakon piirissä olevat yritykset ovat seuraavat: Tieto-konserni, Fujitsu tytäryhtiöineen (Isoworks), Logica, atBusiness, IBM, Aditro, CapGemini ja Solteq.

– Työnantaja ei tällä hetkellä suostu neuvottelemaan, vaan tuntuu odottelevan joidenkin muiden alojen ratkaisuja ensin, toteaa YTN tietotekniikan palvelualan vastuullinen asiamies Jani Huhtamella.

– Teknologiateollisuus ajaa hyvin yksisilmäisesti paikallisen tason sopimista palkankorotuksissa eikä osoita halua neuvotella muista vaihtoehdoista. YTN pitää tärkeänä mm. sitä, että palkankorotukset maksetaan kaikille yleiskorotuksena ja on tämän puolesta valmis taistelemaan, Huhtamella korostaa.

Alalle julistettu ylityökielto ja vapaa-ajalla tapahtuvan työasioissa matkustamisen ovat edelleen voimassa.

Lisätietoja: YTN tietotekniikan palvelualan vastuullinen asiamies Jani Huhtamella, puh. 040 535 3728.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu