Skip to content

Lokakuun palkankorotuksen perälauta

Julkaistu

Kategoriat

Lokakuun palkankorotuksen perälauta

Maanantaina teknologiateollisuuteen syntyneestä neuvottelutuloksesta ja erityisesti siihen sisältyvästä 0,5 prosentin paikallisesta erästä on tullut lukuisia kysymyksiä.

Neuvottelutulosta koskevan pöytäkirjan mukaan lokakuun korotuksen kustannusvaikutus on 1,5 prosenttia, jos muusta ei ole päästy sopuun yrityksissä. Tarkoitus on, että syyskuun loppuun mennessä yrityksissä käydään luottamusmiesten ja yritysjohdon välisiä talouteen liittyviä keskusteluja, joiden tuloksena palkkoja voidaan sopia korotettavan myös enemmän hyvää tulosta tahkoavissa yrityksissä.

1,5 prosentin kustannusvaikutuksesta yksi prosentti (1 %) maksetaan kaikille prosentuaalisena yleiskorotuksena ja puoli prosenttia (0,5 %) työnantaja jakaa henkilökohtaisina korotuksina, mutta liittojen sopiman ohjeistuksen mukaan. Jos tätä puolta prosenttia ei jaeta ohjeistuksen mukaan, se maksetaan yleiskorotuksena kaikille.

Liittojen välisestä ohjeistuksesta neuvotellaan parhaillaan. Aikaa on ensi viikon tiistaihin 24.8. saakka, jolloin teknologiateollisuuden taustaryhmä kokoontuu käsittelemään neuvottelutulosta. YTN:n hallitus päättää neuvottelutuloksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä keskiviikkona 25.8. taustaryhmää kuultuaan.

YTN-teknologiateollisuuden pääneuvottelija Ismo Kokko korostaa, että neuvottelutuloksen hyväksyminen edellyttää myös hyväksyttävää ohjeistusta 0,5 prosentin paikallisen erän jakamisesta.

– Nyt kannattaa odotella rauhassa, miten ohjeistusneuvottelut sujuvat. Huonoa tulosta emme tietenkään hyväksy, Kokko sanoo.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu