Skip to content

Luottamusmiehet saivat ohjeet palkkaneuvotteluihin

Julkaistu

Kategoriat

Teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden luottamusmiehet ovat tänään 10.11. saaneet sähköisesti YTN:n ohjeet palkkaratkaisun paikallisiin neuvotteluihin.

Palkkaratkaisusta neuvotellaan paikallisesti.

Jos paikallista ratkaisua ei saavuteta, palkkoja korotetaan 1,6 prosentin suuruisella yleiskorotuksella ja 0,8 prosentin suuruisella henkilökohtaisella erällä taannehtivasti 1.10.2011 alusta.

Jos 0,8 prosentin erän kohdentamisesta ei päästä yksimielisyyteen, koko 2,4 prosenttia maksetaan kaikille tulevana yleiskorotuksena.

Sopimus paikallisen erän jakamisesta pitää tehdä kirjallisena 15.12. mennessä. Valtakunnallisen raamiratkaisun syntyminen tai kaatuminen 25.11. ei vaikuta paikalliseen erään.

YTN:n teknologiateollisuuden pääneuvottelija Ismo Kokko vastaa tarvittaessa sopimuskirjauksia koskeviin kysymyksiin, .

YTN järjestää vielä uudesta työehtosopimuksesta kenttätilaisuuksia.

Jos raami ei toteudu, sopimus voidaan sanoa irti

Jos valtakunnallinen raamiratkaisu jää toteutumatta, kaikkien teknologiateollisuuden henkilöstöryhmien työehtosopimukset ovat irtisanottavissa ensi vuoden maaliskuun loppuun mennessä päättymään elokuun lopussa.

Raamiratkaisu toteutuu, jos riittävä määrä aloja on päätynyt niveltämään omat työehtosopimuksensa raamin mukaiseen kustannustasoon 25.11. tarkasteluajankohtaan mennessä. Riittävää määrää ei ole määritelty toistaiseksi.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu