Skip to content

Luottamusmiehet tyytyväisiä yhteisiin tavoitteisiin

Julkaistu

Kategoriat

Teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden luottamusmiesten seminaarissa 2.-4.9. oli tunnelma korkealla: YTN:n, Metalliliiton ja Pron yhteistyötä neuvotteluihin valmistautumisessa tervehdittiin ilolla.

Raimo Sillanpää ABB:ltä Vaasasta, Johanna Kuitunen Patria Land Systemsiltä Sastamaltasta ja Seija Meriläinen Rolls-Royceltä Raumalta pitävät yhteistä tavoitelistaa ja liittojen yhteistyötä kaikin puolin mainiona asiana.

Seminaarissa päästiin kuulemaan sekä Metallin että Pron edustajien näkemyksiä yhteistyöstä ja sen onnistumisesta. Metalliliiton työehtosihteeri Heikki Holappa ja Pron sektorijohtaja Markku Palokangas uskoivat molemmat yhteistyön ja yhteisten tavoitteiden tuovan kaikille paremman ratkaisun.

Keskinäistä luottamusta vakuuttelivat Pron Markku Salokangas (vasemmalla) ja YTN:n Ismo Kokko. Yhteisistä tavoitteista ei luovuta, he sanoivat.

Samaa sanoi YTN:n teknologiateollisuuden pääneuvottelija Ismo Kokko.

– Me olemme miettineet liittojen kesken yhteisiä tavoitteita ja niistä on tarkoitus pitää kiinni. Vain kimpassa pärjäämme. Luottamus on tässä avainsana, Kokko sanoi.

Nyt on meidän vuoro!

Viime vuosien sopimuskierroksilla palkansaajat ovat jääneet jalkoihin, ja joutuneet tyytymään varsin vaatimattomiin korotuksiin. Aina on ollut huono aika.

– Nyt on meidän vuoro, YTN:n teknologiateollisuuden vastaava asiamies Jani Huhtamella totesi.

Meidän vuoro -sloganiin kiteytyykin tänä syksynä YTN:n teknon kampanja ja kenttäkierros.

Yhteisesti työstetty tavoitelistaus sisältää palkankorotustavoitteiden lisäksi myös koko joukon laadullisia tavoitteita, jotka liittyvät esimerkiksi harmaan talouden torjuntaan, työasioissa vapaa-aikana matkustamisen korvaamiseen ja työssä jaksamiseen.

Kullakin järjestöllä on myös joitain omia tavoitteita neuvottelupöytään vietäväksi.

Yhteiset tavoitteet on ehditty hyväksyä jo Metalliliiton ja Pron hallintoelimissä.

YTN:n teknologiateollisuuden taustaryhmä asettui yksimielisesti yhteisten tavoitteiden taakse seminaarin lomassa pidetyssä kokouksessa.
Lopullisesti YTN:n kannan ratkaisee YTN:n hallitus, joka käsittelee liittojen neuvottelijoiden rakentamaa tavoitelistaa kokouksessaan lauantaina 10.9.

Kerromme tavoitteista tarkemmin YTN:n hallituksen päätösten jälkeen viikolla 37.

Laakerit kuumina

Kokko muistutti, että palkat tai palkankorotukset eivät ratkaise yritysten ja Suomen kilpailukykyä. Kilpailukyvyn ratkaisevat energia ja raaka-aineet.

Seminaarissa saatiin kuulla luottamusmiesten viestejä omien työpaikkojensa taloudellisesti tilanteesta. Työtä paiskitaan lähes kaikissa yrityksissä laakerit punaisina, väkeä palkataan lisää ja tilauskirjat ovat täynnä.

Samaa kertoo kesäinen alan luottamusmiehille lähtenyt kysely. Noin 90 prosentissa alan yrityksistä taloudellinen tilanne ja työllisyys ovat vähintään hyvällä tasolla. Vain kolmasosassa yrityksistä ei tehdä ylitöitä.

Kyselyyn vastasi yli 1 200 luottamusmiestä. Ylemmpien toimihenkilöiden luottamusmiehiä heistä oli  230. (MH)

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu