Skip to content

Metallin ja Pron lakko koskisi kaikkia toimihenkilö- ja työntekijätehtävissä työskenteleviä

Julkaistu

Kategoriat

Teknologiateollisuudessa toimihenkilöinä tai työntekijöinä työskentelevät YTN-liittojen jäsenet menevät lakkoon perjantaina 21.10. aamukuudelta, jos Metalliliiton ja Pron lakko alkaa.

Valtakunnansovittelija on antanut tänään iltapäivällä sovintoesityksen. Sen hyväksymisestä tai hylkäämisestä päätetään Metallissa, Prossa ja Teknologiateollisuus ry:ssä vielä tämän illan kuluessa.

Jos sovintoesitys hylätään, lakko koskisi 44:ää alan suurta yritystä ja se kestää kaksi viikkoa. Lakko päättyy 7.11. aamukuudelta.

YTN maksaa omien jäsenliittojensa jäsenille lakkoavustusta 50 euroa työpäivältä. Verojen jälkeen avustus on 41,50 euroa.

Jos lakko alkaa, lakkoavustuksen anomista varten YTN:n teknologiateollisuuden verkkosivuille avataan sähköinen lomake osoitteessa www.ytn.fi/teknologiateollisuus .

YTN ei vielä neuvottelupöydässä

YTN:n mahdollinen oma lakko teknologiateollisuuden 44 suuressa yrityksessä alkaa 1.11. aamukuudelta ja päättyy 7.11. aamukuudelta.

YTN on joutunut antamaan lakkovaroituksen teknologiateollisuuteen, sillä raamiratkaisun niveltämisestä ylempien toimihenkilöiden työehtosopimukseen ei ole päästy sopuun.

Ylemmät toimihenkilöt YTN ei ole vielä saanut kutsua valtakunnansovittelijan toimistoon sovittelemaan teknologiateollisuuden työriitaa.

Ylityökielto ja vapaa-aikana työasioissa matkustamisen kielto jatkuu edelleen kaikissa teknologiateollisuuden yrityksissä.

Metalliliiton ja Pron lakko alkaisi perjantaina 21.10. aamukuudelta näissä yrityksissä:

ABB ja Agnico-Eagle Finland. Boliden Harjavalta ja Boliden Kokkola.
Kone, Kone Hissit, Kone Industrial, Konecranes, Konecranes Finland ja Konecranes Service.

Metso, Metso Automation, Metso Endress ja Hauser, Metso Foundries Jyväskylä, Metso Minerals, Metso Paper, Metso Power ja Metso Shared Services.
Oras, Outotec, Outotec Ceramics, Outotec Filters, Outotec Finland ja Outotec Turula.

Patria, Patria Finance, Patria Aerostructures, Patria Aviation, Patria Land Services, Patria Land Systems ja Pyhäsalmi Mine.

Rautaruukki, Ruukki Construction, Ruukki Engineering, Ruukki Metals ja Ruukki Stainless Steel & Aluminium.

Sako, Sandvik Mining and Construction ja Sandvik Mining and Construction Finland.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö ja Talvivaara Sotkamo. Valmet Automotive, Wärtsilä ja Wärtsilä Finland.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu