Skip to content

Metson johto nukkui Ruususen unta

Julkaistu

Kategoriat
Avainsanat

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari katsoo Metson 660 paperiliiketoiminnasta irtisanottavien työntekijöiden joutuneen yrityksen johdon näköalattomuuden uhriksi.

– Yrityksen johdossa nukuttiin Ruususen unta, kun maailma muuttui ympärillä. Metsolaiset ovat maailman parhaita paperiteollisuuden koneiden valmistajia, mutta paperin kysynnän vähenemisen myötä myös uusien koneiden tarve vähenee.

– Sen sijaan, että Metsossa olisi huomattu markkinatilanteen vääjäämätön muuttuminen ja reagoitu siihen investoimalla ja rakentamalla toimintaa uudelle toimialalle, Metson johto uskoi paperiliiketoiminnan tulevaisuuteen kuin pukki sarviinsa. Nyt lähes seitsemänsataa todella kovaa osaajaa saa lähteä, Porokari sanoo.

Metso ilmoitti tänään päättäneensä elokuussa alkaneet yt-neuvottelut, joiden tuloksena 660 paperiliiketoiminnassa työskennellyttä henkilöä irtisanotaan. Irtisanottavista yli puolet on ylempiä toimihenkilöitä. Jyväskylästä ja Järvenpäästä yhtiö irtisanoo lähemmäs kolmesataa työntekijää, Porista, Raisiosta ja Valkeakoskelta joitakin kymmeniä.

Metso tavoittelee erillisellä ohjelmalla 100 miljoonan euron kustannussäästöjä, joista nyt ilmoitetuilla väen vähennyksillä on määrä täyttää puolet. Yritys on ilmoittanut myös vuoden 2014 loppuun asti ulottuvista lomautuksista. Työntekijät pelkäävät myös uusia irtisanomisia eilen ilmoitettujen päälle.

– Valtion osin omistama Metso on jo pitkään näyttänyt erittäin huonoa esimerkkiä suomalaiseen yhteiskuntaan. Pääasiaksi on noussut jakaa rahaa ulos yhtiöstä, kun maa kaipaa uusia innovaatioita ja investointeja. Lopputulos on, että väkeä pannaan pihalle lähes paniikissa, Porokari moittii.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu