Skip to content

Metson kurimus jatkuu

Julkaistu

Kategoriat

Konepajakonserni Metso aloittaa jälleen yt-neuvottelut. Nyt tulilinjalla ovat Metso Automationin työntekijät.

Yhtiö suunnittelee antavansa potkut 120-160:lle Automationin vakituiselle työntekijälle. Lisäksi neuvotellaan noin 90-150 hengen lomautuksista
Automationin Flow Control -yksikössä.

Yt-neuvottelut koskevat venttiileitä valmistavan Flow Controlin Suomen yksiköitä ja Prosessiautomaatio-yksikköä. Lisäksi vähennyksiä suunnitellaan Metso Automationin yhteisiin tukitoimintoihin.

Metso Autoamationin Tampereen yksikön luottamusmies Jukka A. Leppänen kertoo, että yt-neuvotteluja tiesi odottaa jokainen talouslehtiä lukenut ja Metson sivuilla vieraillut.

– Valitettavasti tilanne ei parantunut alkuvuoden jälkeen, vaan Metso joutui taas uusiin yt-neuvotteluihin. Ne käydään normaalisti, teknisesti hienosti ja tyylipuhtaasti, Leppänen uskoo.

Hän on myös vakuuttunut siitä, että yksittäinen luottamusmies voi vaikuttaa yt-neuvottelujen lopputulokseen.

– Jos vaikka  yhdenkin ihmisen elämään voi vaikuttaa, se on jo hieno tulos.

Leppänen muistuttaa, että nyt puhutaan koko valtakunnan tilasta, ei pelkästään yksittäisistä yrityksistä.

– Mikä tässä maassa on, että osaamme rakentaa ja luoda, päästä huipulle, mutta emme osaa pysyä siellä! Valtakunta ajautuu alaspäin kuin lehmän
häntä. Kohta olemme käpykansaa, Leppänen huokaa.

Helsingin Roihupellon venttiiliyksikön ylempien toimihenkilöiden varaluottamusmies Jari Rissala kertoo, että yhtiö suunnittelee irtisanovansa Flow Controlista 60-90. Heistä 20-30 on joko ylempiä toimihenkilöitä tai toimihenkilöitä.

Ilmoitus yt-neuvotteluista ei tullut Rissalallekaan yllätyksenä. Hän toivoo, että maanantaina alkavat yt-neuvottelut käydään aidossa hengessä ja lopullisesti irtisanottavien määrä jää suunniteltua huomattavasti pienemmäksi.

YTN seuraa ja tukee yt-neuvotteluja

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n teknologiateollisuuden vastuullinen asiamies Ismo Kokko kertoo YTN:n paneutuvan erityisen tarkasti Metso Automationin yt-neuvotteluihin. YTN harkitsee esimerkiksi  yritystä koskevien talousselvitysten tilaamista.

– Valvomme myös, että kaikki sujuu asiallisesti ja lain kirjaimen mukaan. Yrityksen aiemmat yt-neuvottelut eivät sujuneet kaikilta osin siististi, Kokko huomauttaa.

YTN:ssä harmitellaan, että taas teknologiateollisuudessa menetetään korvaamatonta osaamista hätäisillä päätöksillä.

– Nyt näkyy jo ensimmäisiä merkkejä siitä, että laman selkä on taittunut. Yritysten pitäisi malttaa mielensä ja hakea pehmeämpiä ratkaisuja. Nousukausi on tulossa, joten asiantuntijoista ja osaajista on pidettävä kiinni, Kokko tuumaa.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu