Skip to content

Microsoftin irtisanomiset pelättyä pahemmat

Microsoftin ilmoitus vähentää yli tuhat työpaikkaa Suomesta saa Ylemmät toimihenkilöt YTN:n ja Insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokarin hiljaiseksi.

– Käytännössä tämä tarkoittaa, että lähes joka neljäs yhtiön työpaikka katoaa Suomesta. Pahiten tämä rokottaa Oulun seutua, josta on jo aiemmin kadonnut valtava määrä alan työpaikkoja. Tämä on musta päivä koko Suomelle, ennen muuta ammattitaitoisille ja työhönsä sitoutuneille ex-nokialaisille ja heidän perheilleen, Porokari sanoo.

Microsoft vähentää maailmanlaajuisesti noin 18000 työpaikkaa, joista noin 12500 on entisiä Nokia työntekijöitä. Suomen osuus vähennyksistä on yli tuhat työpaikkaa. Oulun toimipiste lakkautetaan, joka tarkoittaa noin 500 työntekijän irtisanomista.

Edessä on raskaat yt-neuvottelut. Porokari edellyttää asiallisia ja lain mukaan eteneviä neuvotteluja, joissa käytetään kaikkia mahdollisuuksia pitää irtisanottavien määrä mahdollisimman pienenä.

– Microsoft voisi myös ottaa oppia Nokiasta, joka aikanaan loi erillisen toimenpideohjelman ja erilaisia tukipaketteja irtisanotuille. Vastaavia toimenpiteitä ja aitoa vastuuta irtisanottavien tulevaisuudesta voi vaatia myös uudelta työnantajalta, Porokari toteaa.

Hän muistuttaa, että järkyttävä uutinen ei koske vain heitä, jotka ovat vaarassa menettää työpaikkansa.

– Kyllä tämä riipaisee myös jäljelle jääviä työntekijöitä. Epävarmuus ja huoli oman työpaikan kohtalosta lisääntyvät, työpaine ja -taakka kasvavat. Microsoftin vastuu on huolehtia jäljelle jäävien työssä jaksamisesta ja työmotivaatiosta, Porokari sanoo.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu