Skip to content

Myönteisellä mielellä Torniossa

Julkaistu

Kategoriat
Avainsanat

Outokummun tällä viikolla tekemä jättikauppa ilahduttaa Outokummun Tornion terästehtaan väkeä.

– Kyllä tämä uutinen on otettu myönteisessä hengessä vastaan, terästehtaan ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Hannele Aikio kertoo.

Outokummun ostama saksalaisen ThyssenKruppin jaloteräsyksikkö Inoxum on markkinajohtaja ferriittisissä laaduissa ja lisäksi merkittävä korkealaatuisten metalliseosten toimittaja.

Kaupan myötä Saksassa toimivat Krefeldin ja Bochumin sulatot aiotaan sulkea lähivuosina.

Saksassa se tietää 850 työpaikan menetystä, mutta ThyssenKrupp on sitoutunut tarjoamaan vaihtoehtoista työpaikkaa 600:lle. Outokumpu on taas luvannut, että se ei vähennä väkeä Inoxumin Saksan tehtailta ennen vuotta 2015.

Aikion mielestä yrityskauppa on hoidettu asiallisesti: saksalaisia työntekijöitä on kuunneltu järjestelyissä kuten pitääkin.

Torniolle Saksan sulattojen sulkeminen tietänee hyvää.

– Odotamme, että kaupan myötä työt lisääntyvät Torniossa, kun sulattoja suljetaan muualla. Meillä saadaan koko kapasiteetti käyttöön ja tuotanto tehostuu sekä taloudellisesti että tuotannollisesti, Aikio miettii.

Aikion mukaan Outokummun ja Inoxumin tuotteet ja markkinat täydentävät mukavasti toisiaan. Päällekkäisyyksiä ei juurikaan ole.

Parhaillaan Torniossa viedään käytäntöön loppuvuoden yt-neuvottelujen saldoa. Väki vähenee lähes 200 hengellä, mutta kovien irtisanomisten määrä jää muutamaan.

– Suurin osa vähennyksistä sujuu eläkejärjestelyin ja täyttämällä FeCr-tehtaan avoimet paikat, Aikio sanoo.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu