Skip to content

Näin rahoitusalan tilanne etenee ensi viikolla

Tiistai 22.11.

– Sovittelu jatkuu valtakunnansovittelijan luona klo 15
– Mikäli sovittelija antaa sovintoesityksen, tulee sovintoesitykseen vastata (hyväksyä/hylätä) todennäköisesti ennen keskiviikkoaamua.
– Sovinto syntyy ja työriidat laukeavat, mikäli kaikki osapuolet ovat valmiit hyväksymään valtakunnansovittelijan esityksen.

Keskiviikko 23.11.

– Mikäli työriitaa ei ole saatu ratkaistuksi, lakko alkaa klo 6 ainoastaan seuraavissa yrityksissä: OP-Palvelut Oy, Samlink Oy, Finanssidata Oy ja Sampo Pankin Kaupintie 3:ssa toimivat yksiköt (pois lukien Pohjois-Helsingin yrityskonttori).
– Liitot maksavat lakon ajalta avustusta 50 EUR. lakkopäivältä. Lakkoavustusta haetaan sähköisesti. Lomake tulee ytnfinanssiala.fi-sivustolle 30.11.
– YTN:n lakko-ohjeet löydät: www.ytnfinanssiala.fi/12.

Torstai 24.11.

– Lakko jatkuu

Perjantai 25.11.

– FK:n julistama työsulku alkaa klo 6 lähes kaikissa rahoitusalan yrityksissä. Työsulun ulkopuoliset yritykset löytyvät http://www.ytnfinanssiala.fi/uutiset.html?46.
– Työsulun aikana työantaja lopettaa palkanmaksun ja estää töiden tekemisen.
– Työsulun piiriin kuuluville liitot maksavat avustusta 50 EUR työsulkupäivältä.
– Työnantaja ilmoittaa keitä työsulku koskee. Jäseniltä saamiemme tietojen mukaan osasta pankeissa on jo ilmoitettu, että työsulku koskee kaikkia tai ei ketään työntekijöistä. Mikäli työnantaja ei ole ilmoittanut kuuluuko tehtäväsi työsulun piiriin, tulee työpaikalle saapua myös perjantaina.
– Työnantajalla ei ole tietoa siitä, ketkä ovat YTN-liittojen jäseniä. Työntekijällä ei ole velvollisuutta kertoa työnantajalle kuuluuko hän liittoon vai ei.
– YTN:n työsulkuohjeet tulevat nettisivuillemme ensi viikon alkupuolella.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu