Skip to content

Neste Jacobs valittiin Suomen parhaaksi kesätyönantajaksi

Julkaistu

Kategoriat

Neste Jacobs Oy on valittu vuoden 2014 Suomen parhaaksi kesätyönantajaksi. Voittajan valinnut Akavan opiskelijoiden raati kiitteli yritystä työntekijöiden yhdenvertaisesta kohtelusta ja opiskelijoiden arvostamisesta.

Kesätyöntekijöille maksettiin työstä tai harjoittelusta asiaankuuluvaa palkkaa sekä heidän työhyvinvoinnistaan huolehdittiin koko työsuhteen ajan.

– Kaikenikäisten työntekijöiden arvostaminen on tärkeää. Nuoret ansaitsevat tekemästään työstä palkan siinä, missä vanhemmatkin. Eri-ikäiset työntekijät hyödyttävät myös yrityksiä tuomalla sen toimintaan kokemusta, intoa ja luovuutta, totesi palkintoraadin puheenjohtajana toiminut työministeri Lauri Ihalainen.

Neste Jacobs työllistää maailmanlaajuisesti yli tuhat ammattilaista. Suomen toimipisteissä kesätyöntekijöitä oli tänä vuonna reilut neljäkymmentä. Neste Jacobs toimittaa vaativia teknologia-, suunnittelu- ja projektinjohtopalveluita ja ratkaisuja öljy- ja kaasu-, petrokemian- ja kemianteollisuuden sekä biotekniikan alan yrityksille.

Kaikki lähtee perehdytyksestä

Prosessitekniikkaa opiskeleva Sonja Anttio sekä rakennusalan insinööriksi opiskeleva Mikael Säkö ilmoittivat Neste Jacobsin mukaan kilpailuun. Päälliköt Pirjo Siira ja Pasi Partanen palkittiin heidän esimiehinään.

– Työpaikkani antoi minulle sopivan haastavia tehtäviä, joista opin alani käytäntöjä ja teoriaa. Työn tekeminen oli joustavaa, minulle annettiin vastuuta ja minuun luotettiin, mutta sain tarvittaessa tukea tehtävieni suorittamiseen, Säkö kertoo Akavalainen-verkkolehdessä.

Neste Jacobsilla kesätyöntekijöiden rekrytointia pidetään tärkeänä, sillä kesätyöntekijöistä saattaa löytyä vakituisia työntekijöitä. Siira ja Partanen korostavat perehdytyksen merkitystä. He ovat myös huomanneet, että nuoret tuovat aina mukanaan uusia ajatuksia.

– On yrityksen etu, että uudet työntekijät perehdytetään tehtäviinsä ja otetaan heti osaksi koko työyhteisöä. Omaa osaamista kehittävät työtehtävät ja esimiehen tuki motivoivat työntekijöitä hyviin suorituksiin, sitouttavat työnantajaan ja luovat hyvää yritysmainetta, huomauttaa puolestaan Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Jouni Markkanen.

Suomen paras kesätyönantaja -palkinto jaettiin tänä vuonna seitsemättä kertaa. Tunnustuksen saajaa voivat ehdottaa sekä korkeakouluopiskelijat että työnantajat.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu