Skip to content

Nimissämme lähtenyt kalasteluviestejä – tietomurto pysäytettiin nopeasti

Julkaistu

Kategoriat
Avainsanat

Jouduimme tiistaiaamuna 25.8. tietomurron kohteeksi, minkä johdosta nimissämme on lähtenyt tietojenkalasteluviestejä. Sähköpostilla yritettiin kalastella tietoja, kuten käyttäjätunnuksia ja salasanoja.

Reagoimme välittömästi tilanteen käynnistyttyä ja tietomurto saatiin pysäytettyä nopeasti.

Tietomurto kohdistui työntekijämme sähköpostiin, jonka saimme heti katkaistua sekä suljettua tietojenkalasteluun käytetyn sivuston. Kontaktoimme it-palveluja tarjoavat alihankkijamme, jotka omilla toimillaan turvasivat järjestelmiemme tietosuojaa.

Hyökkäys ei kohdistunut muihin järjestelmiimme, eikä esimerkiksi kenenkään henkilötietoja ole päätynyt vääriin käsiin. Varmuuden vuoksi nollasimme rekisterimme käyttäjien salasanat.

Jos avasit näitä sähköposteja, suosittelemme salasanan vaihtoa asiointipalveluumme heti. Jos klikkasit viestissä ollutta linkkiä ja annoit tietosi sen takaa avautuneelle lomakkeelle, pyydämme sinua olemaan yhteydessä järjestökoordinaattoriimme Tuomas Meriniemeen (tuomas.meriniemi@ytn.fi). Ole myös yhteydessä oman työpaikkasi it-tukeen, jos meiltä lähtenyt sähköposti tuli työpaikan osoitteeseen.

Teimme tilanteessa välittömät toimet ja lisäämme jatkossa resurssia tietoturvamme ylläpitoon ja kehittämiseen.

Tietomurrosta on ilmoitettu jo tietosuojavaltuutetulle ja siitä tehdään rikosilmoitus.

Pahoittelemme tapahtunutta ja aiheutunutta ylimääräistä vaivaa!

Katariina Styrman
järjestöpäällikkö
katariina.styrman@ytn.fi

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu