Skip to content

Nokialaisten ahdinko jatkuu

Julkaistu

Kategoriat

Ylemmät toimihenkilöt YTN:n puheenjohtaja Heikki Kauppi pahoittelee Nokialla työskentelevien kohtaloa.

– Nokian henkilöstön tilanne on ollut henkisesti kohtuuttoman raskas jo useamman vuoden, ja tämä löysässä hirressä roikkuminen näyttää vain jatkuvan, Kauppi sanoo.

Kauppi edellyttää, että Nokia jatkaa näissä uusissakin irtisanomisissaan työllistämisohjelmia ja tarvittaessa tarjoaa myös eropaketteja.

– Ohjelmissa tarjoutuviin työpaikkoihin kannattaa tarttua. Osaaville ihmisille on työmarkkinoilla kysyntää muuallakin. Elämää on onneksi myös Nokian ulkopuolella, Kauppi huomauttaa.

Kauppi myös muistuttaa YTN-liittojen jäseniä, että heidän kannattaa ottaa yhteyttä oman liittonsa lakimiehiin selvittääkseen, kannattaako suostua mahdolliseen eropakettiin.

– Jossakin tapauksissa eropaketti voi olla huonompi vaihtoehto kuin selkeä irtisanominen, Kauppi sanoo.

Nokia aikoo karsia kaikkiaan noin 3 500 työpaikkaa. Romanian Cluijin tehdas lopetetaan kokonaan ja lisäksi Location & Commerce -liiketoiminnasta ja yhtiön tukitoiminnoista joutuu lähtemään yhteensä 1 300 ihmistä. Suomessa vähennetään noin 300 työpaikkaa eri puolilla maata.

Yhtiön torstaina 29.9. antaman pörssitiedotteen mukaan peruspuhelinten tuotantoa keskitetään entistä enemmän Aasiaan. Suomen Salon tehtaan roolia arvioidaan uudelleen ja siellä keskitytään älypuhelimien ohjelmistojen ja myyntipakkausten räätälöintiin.

Nyt kaavaillut henkilöstövaikutukset toteutuvat Nokian mukaan ensi vuoden puolella.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu