Skip to content

Nokian ulkoistamisilla huono kaiku

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari vaatii Nokiaa hoitamaan tietohallinnon toimintojen ulkoistamisen reilummin ja rehellisemmin kuin konsernissa on ollut tapana.

– Valitettavasti Nokian ulkoistamisilla on minun korvissani huono kaiku. Accenturen tapauksessa Nokia kylmän viileästi ulkoisti irtisanomiset uudelle yritykselle. Toivottavasti nyt ei ole kyse samanlaisesta operaatiosta, hän sanoo.

– Tämä omalta osaltaan paljastaa, millaisessa maailmassa ja yrityskulttuurissa töitä juuri nyt teemme.

Nokia vähentää Suomessa tietohallinnosta noin tuhat työpaikkaa, joista 715 siirtyy tietohallinnon toimintojen mukana kahdelle Nokian strategiselle kumppanille, HCL Techonologies – ja TATA Consultancy Services -yrityksille.

Tämän lisäksi Nokia vähentää tietohallinnosta työpaikkoja maailmanlaajuisesti enintään 300. Työpaikoista suurin osa on Suomessa. Yhtiö on luvannut irtisanottaville työntekijöille taloudellista tukea ja tukea uusien vaihtoehtojen löytämisessä koulutuksen, uudelleentyöllistymisen ja yrittäjyyden kautta.

– Nokian on kannettava oma vastuunsa irtisanottavista ja jäljelle jäävien jaksamisesta, kun töitä tehdään aikaisempaa pienemmällä porukalla, Porokari toteaa.
Hän muistuttaa Nokian käyneen koko 2000-luvun ajan vuosittain useita isoja, henkilöstön vähentämistä koskevia yt-neuvotteluja.

– Tämä ei voi olla vaikuttamatta henkilöstön motivaatioon ja sitoutumiseen ja tätä kautta yrityksen kilpailukykyyn. Todennäköisesti 

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu