Skip to content

NSN vähentää 120 henkilöä

Nokia Siemens Networksin toukokuussa alkaneet yhteistoimintaneuvottelut johtavat enintään 120 työpaikan vähentämiseen. Vähennykset kohdistuvat pääosin Espooseen, mutta myös yhtiön Oulun, Tampereen ja Salon toimipisteisiin. Salon toimipisteessä toiminta loppuu kokonaan.

YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari pitää yt-neuvottelujen lopputulosta odotettuna mutta valitettavana. Hänen mukaansa vähennykset noudattavat viimeaikaista yleistä linjaa työmarkkinoilla.

– Tässä on jälleen yksi tapaus, jossa voittoa tuottava yritys irtisanoo tehdäkseen vielä parempaa tulosta, hän toteaa.

Keskiviikkona päättyneiden yt-neuvottelujen vähennykset kohdistuvat taloushallinnon ja myynnin tukitoimiin, asiakastoimitus-, hankinta- ja sisäisiin logistiikkatoimintoihin. Tällä kertaa tuotekehitysyksiköiden ja Oulun tehtaan henkilökunta jäivät vähennysten ulkopuolelle.

Työnantajan mukaan nyt päätetyt vähennykset ovat viimeiset vuonna 2011 julkistetun strategian toteuttamiseksi. Suomessa NSN on käynyt kolme yt-neuvottelukierrosta viimeisen vuoden aikana.

– Kovasti toivomme, että vähennykset ovat nyt todella ohi ja tämän jälkeen voimme tehdä töitä rauhassa, sanoo Espoon toimipisteen ylempien toimihenkilöiden luottamushenkilö Tuula Aaltola.

Tällä kertaa NSN ei tarjoa täysin vapaaehtoisen lähtijän pakettia, vaan haluaa valita lähtevät itse. Irtisanotuksi valituille tarjotaan kuitenkin irtisanoutumispakettia, jonka enimmäiskoko vastaa 12 kuukauden palkkaa.

– Neuvotteluissa käytiin vähennysperusteet ja -periaatteet aiempaa tarkemmin läpi. Muutenkin saimme taustatietoa aiempia kertoja perusteellisemmin. Kaikista työnantajan esittämistä perusteluista emme kuitenkaan olleet työnantajan kanssa samaa mieltä, Aaltola sanoo.

– Eniten meitä järkytti yrityksen päätös siirtää taloushallinnon toimet Salosta Unkariin ja sulkea Salon toimisto, jossa taloushallinnolla on ollut pitkät perinteet jo Nokian ajoilta, hän jatkaa.

Aaltolan mukaan irtisanottavien työllistyminen Salossa on vaikeaa. Hän toivookin, että mahdollisimman moni heistä pystyy työllistymään yrityksen tehtäviin Espooseen.

– Tällä hetkellä NSN:llä on Suomessa sisäisesti avoinna enemmän paikkoja kuin on irtisanottavia. Tämä antaa toivoa, että irtisanomisajalla vielä moni löytää talon sisältä uusia töitä. Työpaikkoja on auki etenkin tuotekehityksessä. On hyvä, että globaali työnantajamme on huomannut, että Suomi on hyvä paikka tehdä tuotekehitystä, Aaltola sanoo.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu