Skip to content

NSN:n irtisanomiset jatkuvat

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari pitää irtisanomisten helppoutta ja halpuutta yhtenä syynä jatkuville yt-neuvottelu- ja irtisanomisuutisille Suomessa. Tänään uusista yt-neuvotteluista ilmoitti Nokia Siemens Networks, joka aikoo vähentää neljästä Suomen toimipisteestään yhteensä 150 työpaikkaa.

– NSN on taas yksi esimerkki siitä, miten yritykset siirtävät työtä pois Suomesta. Työ pakenee maasta, koska meillä henkilöstöstä pääsee eroon paljon helpommin ja halvemmalla kuin esimerkiksi Saksassa, Porokari sanoo.

NSN:n ilmoittamissa yt-neuvotteluissa on liipaisimella yhteensä 150 työpaikkaa yhtiön kaikilla neljällä toimipaikalla Espoossa, Oulussa, Salossa ja Tampereella. Suurimmat vähennykset kohdistuvat Espoon toimipaikkaan.

Yritys hakee toiminnan tehostamista ja parempaa kustannustehokkuutta keskittämällä toimintoja ja vähentämällä päällekkäisyyksiä muun muassa taloushallinnoista, myynnin tukitoimista ja asiakastoimituksista. Yt-neuvottelut ovat osa yhtiön säästöohjelmaa.

– NSN liittyy niiden yritysten pitkään jonoon, jotka hakevat vielä parempaa kannattavuutta henkilöstön kustannuksella, Porokari toteaa.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu