Skip to content

Outokumpu vähentää jopa 240 työpaikkaa Suomessa

Julkaistu

Kategoriat

Suomessa teräsyhtiö aikoo vähentää enintään 140 työpaikkaa ja ulkoistaa 100 ihmisen työt.

Ruostumatonta terästä valmistava Outokumpu aloittaa yt-neuvottelut. Yhtiö on vähentämässä maailmanlaajuisesti 600 työpaikkaa. Suomesta työpaikan menetys uhkaa enintään 140 henkilöä.

Vähennyksistä enintään 90 kohdistuisi Tornioon ja 50 Espooseen. Lisäksi Torniossa Outokumpu aikoo ulkoistaa 100 ihmisen työt tuotannon tukitoimista.

Torniossa raju vähennysten määrä yllätti ja järkytti.

– Uuden toimitusjohtajan myötä jotain osattiin odottaa, mutta rajuudessaan niiden suuruus yllätti meidät täysin, sanoo Outokummun Tornion tehtaan ylempien toimihenkilöiden varaluottamusmies Hannele Aikio.

Suomessa liiketoiminta kannattavaa

Aikio huomauttaa, että viimeisen seitsemän vuoden aikana Torniossa ja Kemissä on jo käyty lukuisia yt-neuvotteluja.

– Suomessa toimintoja on tehostettu moneen otteeseen ja liiketoiminta on terveellä pohjalla. Kemin ja Tornion tehtaat ovat kannattavia.

Outokumpu työllistää Suomessa noin 2 100-2 3002 100-2 300 henkilöä. Heistä ylempiä toimihenkilöitä on yhteensä noin 400.

Kaiken kaikkiaan tänään kerrottujen suunnitelmien ja aiemmin ilmoitettujen, jo käynnissä olevien tehostamistoimenpiteiden myötä Outokummun henkilöstömäärän arvioidaan tulevina vuosina laskevan vuoden 2015 lopun 11 000:sta noin 9 300:aan.

Jaksaminen koetuksella

Outokumpu julkisti tänään 5.4. myös uuden visionsa ja toimenpiteensä tuloskehityksen parantamiseksi. Outokummun visio on olla vuoteen 2020 mennessä ruostumattoman teräksen johtaja.

Aikion mukaan Outokummun tulisi mahdollisuuksien mukaan välttää irtisanomisia ja huolehtia myös jäljelle jäävän henkilöstön jaksamisesta.

– En tiedä, miten työt voidaan jakaa jäljelle jääville työntekijöille. Jo nyt monelle ylemmällä toimihenkilöllä on liikaa töitä ja jaksaminen on koetuksella.

Artikkelia päivitetty 5.4. kello 17.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu