Skip to content

Outokumpu vähentää väkeä

Julkaistu

Kategoriat

Teräsyhtiö Outokumpu aloittaa 350 työpaikan vähentämiseen tähtäävät yt-neuvottelut, jotka koskevat ylempiä toimihenkilöitä ja toimihenkilöitä. Suomen osuus vähennyksistä on yrityksen mukaan 90.

Vähennyksillä pyritään parantamaan kannattavuutta ja lisäämään tehokkuutta sekä karsimaan päällekkäisyyksiä myynnissä, toimitusketjun hallinnassa ja tukitoiminnoissa, yhtiön pörssitiedote kertoo.

Lisäksi parhaillaan on menossa useita rinnakkaisia kannattavuuden parantamiseen tähtääviä toimia eri puolilla maailmaa.

Tavoitteena on noin 25 miljoonan euron vuotuinen kustannussäästö vuonna 2012.

Outokummun Tornion terästehtaan ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Hannele Aikion mukaan henkilöstö ei osannut odottaa yt-neuvotteluja irtisanomisista, vaikka muutoksia arveltiin olevan tulossa taloudellisen alamäen vuoksi.

– Toivon, että saisimme hoidettua asian pehmeillä ratkaisuilla. Meillä on nytkin paikkoja auki ja meidän ihmiset ovat koulutettuja ja ammattitaitoisia eli voisivat siirtyä muihin tehtäviin, Aikio sanoo.

Hän toivoo, että jos irtisanomisten tielle on pakko lähteä, väelle tarjottaisiin eropaketteja ja riittäviä tukitoimia uudelleen työllistymiseksi.

Outokummun palveluksessa on noin 8 000 työntekijää 30 eri maassa. Suomessa heistä työskentelee noin 2 500. Yhtiön pääkonttori on Espoossa.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu