Skip to content

Palkkasumma kasvoi tammi-maaliskuussa 6,2 prosenttia

Tilastokeskuksen tietojen mukaan koko talouden palkkasumma oli tammi-maaliskuussa 6,2 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin vastaavana ajankohtana. Maltillisinta palkkasumman kasvu oli teollisuudessa (3,3 %) ja rahoitusalalla (3,5 %).

Palkkasumma on työntekijöille maksettujen bruttopalkkojen summa ilman optioita. Palkkasummaan vaikuttavat sekä työllisyydessä että palkansaajien ansiotasossa tapahtuvat muutokset.

Palkkasumma kasvoi tammi-maaliskuussa kaikilla mitattavilla aloilla. Nopeinta palkkasumman kasvu oli rakentamisessa, jossa kasvu oli 13,3 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Myös yksityisissä terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluissa palkkasumma kasvoi yli kymmenen prosenttia (11,1 %). Koko julkisella sektorilla kasvu oli 6,2 prosenttia.

Alkuvuoden palkkasummaa kasvattaa raamisopimuksessa sovittu 150 euron kertaerä. Työmarkkinakeskusjärjestöt sopivat vuoden 2011 raamisopimuksen, jonka piiriin kuuluu yli 90 prosenttia palkansaajista. Osana raamiratkaisua sopimukseen sitoutuneiden alojen palkansaajille maksettiin 150 euron kertaerä, jonka vaikutus näkyy vuoden 2012 ensimmäisten kuukausien palkkasummakuvaajien luvuissa.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu