Skip to content

Poliittisen johdon on huolehdittava nokialaisten työn säilymisestä Suomessa

Julkaistu

Kategoriat
Avainsanat

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokarin mielestä Suomen poliittisen johdon on osoitettava kiinnostuksensa ja huolensa siitä, että työpaikat säilyvät Suomessa Nokian ja Alcatel-Lucentin yhdistyessä.

-Poliittisen johdon on syytä ottaa asiassa aktiivinen rooli ja vaatia, että yrityskaupan myötä työpaikat säilyvät myös Suomessa. 

Yhtiöiden yhdistyminen voi Porokarin mielestä olla sinällään hyvä uutinen, sillä yrityskaupan myötä Nokia saa Alcatel-Lucentilta lisää osaamista uuden sukupolven teknologioissa ja palveluissa IP-yhteyksiä hyödyntävään maailmaan. Hän muistuttaa, että yhdistyneen yhtiön oikeasuuntaisen strategian kehittämiseen on varattava aikaa ja keskityttävä osaamisen turvaamiseen sekä työpaikkojen säilymiseen. 

– Nokian täytyy jatkossakin olla vahva toimija Suomessa. Tämä on syytä varmistaa yhtiön ja Suomen poliittisen johdon tapaamisessa, sanoo Porokari.

– Yhtiön suomalaista kivijalkaa ei tule unohtaa sen kehittämisessä. Pääkonttorin lisäksi yhtiön toiminnallinen keskus on syytä säilyttää Suomessa.

Nokian ja Alcatel-Lucentin yhdistyminen kiinnostaa selvästi Ranskan valtion johtoa, sillä Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri ja Alcatel-lucentin toimitusjohtaja Michel Comber tapasivat tiistaina prosidentti Francois Hollanden Pariisissa. Porokarista on tärkeää, että vastaavanlainen tapaaminen järjestetään myös Suomessa. 

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu