Skip to content

Poliittiset mielenilmaukset 3.10.2018

Useat ammattiliitot ovat ilmoittaneet järjestävänsä työpaikoilla 3.10.2018 poliittisen mielenilmauksen vastustaakseen maan hallituksen esitystä henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamiseksi alle 20 henkilöä työllistävissä yrityksissä. Lisäksi käynnissä on muita järjestöllisiä toimia kuten ylityökieltoja.

Ylemmät Toimihenkilöt YTN pitää lakihanketta huonona ja edellyttää, että hallitus luopuu lain valmistelusta. YTN:n näkemyksistä voi lukea tarkemmin tiedotteestamme: Irtisanomisten helpottaminen ei luo työpaikkoja – investoinnit luovat

YTN ei ainakaan toistaiseksi ole ryhtymässä järjestöllisiin toimiin. YTN:n jäsenliitot päättävät itsenäisesti osallistumisistaan poliittisiin lakkoihin sekä muihin järjestöllisiin toimiin ja ohjeistavat oman liittonsa jäseniä tarkemmin asiassa.

Poliittiset työtaistelut ovat laillisia toimenpiteitä ja jokainen päättää poliittiseen mielenilmaukseen osallistumisesta viime kädessä itse. Työnantaja ei voi osallistumista estää. Mielenilmauksen aikana työpaikalla olevat ylemmät toimihenkilöt pitäytyvät omissa tehtävissään.

Lisätiedot:
YTN:n päivystyspuhelin palvelee arkisin klo 10-15 numerossa 040 352 3671. Voit myös kääntyä oman YTN-liittosi puoleen.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu