Skip to content

Porokari paheksuu Microsoftin yt-ilmoitusta juhlapyhien alla

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari paheksuu tietotekniikkayhtiö Microsoftin ilmoitusmenettelyä yt-neuvottelujen käynnistämisestä kiirastorstaina.

– Näköjään Microsoft on ominut Nokian tavan ilmoittaa rajuista väen vähennyksistä juuri ennen lomia tai juhlapyhiä.

Porokari muistuttaa, että juhlapyhinä työntekijöiden pitäisi saada levätä ja nauttia vapaasta läheistensä kanssa eikä joutua pohtimaan yt-neuvottelujen mahdollisia seurauksia.

Microsoft ilmoitti kiirastorstaina käynnistävänsä noin 300 henkilöä koskevat yt-neuvottelut it-yksikössään, jonka toiminnot on hajautettu muun muassa Saloon, Tampereelle ja Espooseen. Yt-neuvottelujen myötä työsuhde päättynee noin sadalta henkilöltä, joista suurin osa työskentelee Salon yksikössä. Yt-neuvottelut ovat jatkoa viime kesänä Microsoftin ilmoituksella vähentää Suomesta 1 050 työpaikkaa.

Porokarin mukaan yhtiön ilmoittama henkilöstön vähennysmäärä on raju.

– Miten ihmeessä Microsoftin palvelukseen jäljelle jäävä henkilökunta jaksaa työssään ja selviytyy tehtävistään normaalin työajan puitteissa, jos väkeä pistetään tässä laajuudessa pois.

Porokarin mukaan Microsoftin pitää kantaa vastuuta henkilöstönsä jaksamisesta ja mietittävä tarkoin vähennettävien määrää.

– Työnantajapuolelta on turha huudella pitkien työurien perän, jos henkilökuntaa pistetään surutta pihalle ja jäljelle jäävät ajetaan uuvuksiin.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu