Skip to content

Porokari: Sairausajan palkan leikkauspuheet vaikeuttavat työmarkkinatilannetta

YTN:n puheenjohtajan Pertti Porokarin mielestä Kokoomuksen puoluevaltuuston aloitteesta käynnistynyt keskustelu sairausajan palkan leikkaamisesta tulehduttaa jo entisestäänkin huonoa työmarkkinailmapiiriä.

– Sairausajan palkka on työehtosopimusasia eikä poliittisten puolueiden päätettävissä. Nyt käynnistynyt julkinen kalabaliikki kuitenkin johtaa siihen, että asiasta joudutaan mittelemään seuraavalla työehtosopimuskierroksella, josta on tulossa tarpeeksi vaikea muutenkin, totesi Porokari keskiviikkona YTN:n hallituksen kokouksessa.

– Jos esityksen tavoitteena on ollut aiheettomien poissaolojen välttäminen, kohdistuu se 99%:isesti aiheellisiin poissaloihin. Tyypillisesti lyhytaikainen poissaolo liittyy flunssaan, joka asianmukaisesti hoidettuna menee ohi parissa päivässä. Hoitamaton flunssa jälkitauteineen voi kestää viikkoja. Sairaana töihin tuleminen ei ole kenenkään etujen mukaista, Porokari sanoi.

– Työnantaja voi myös merkittävästi vaikuttaa poissalojen määrään mm. tyky-toiminnalla. Lisäksi työnantajalla on olemassakeinot puuttua aiheettomiin poissaoloihin. Ei voi kuin hämmästellä mihin aloitteella varsinaisesti pyritään. Päätavoitteeksi näyttää jäävän palkanalennus, jota emme voi missään tapauksessa hyväksyä, Porokari totesi.

Lisätietoja: Puheenjohtaja Pertti Porokari 040-583 3476

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu