Skip to content

Porokari: Sopimista tarvitaan jatkossakin

Porokari: Sopimista tarvitaan jatkossakin

Yhteiskuntasopimusneuvottelujen kariutuminen on valitettavaa, mutta asian seurauksia ei ole syytä dramatisoida liikaa, sanoo Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari.

– Itse asiassa me emme ole menettäneet mitään. Meillä on eri toimialojen sopimukset voimassa vähintään vuodeksi eteenpäin. Jäsenille tärkeisiin asioihin, kuten työaikapankkeihin, työsuhdeturvan, osaamisen ja työhyvinvoinnin kehittämiseen palataan seuraavalla neuvottelukierroksella, Porokari toteaa.

Hänen mielestään yhteiskuntasopimusneuvotteluihin kasattiin alunalkaen epärealistisia odotuksia. Kun neuvotteluasetelmakin oli palkansaajien näkökulmasta epätasapainossa, lopputulos ei ole yllätys.

– Peräänkuulutan edelleen yritysten vastuuta talouskasvun saamiseksi. Ilman investointeja ei synny uusia tuotteita ja sitä kautta tuottavuutta ja kilpailukykyä.

Porokarin mukaan nykyisten sopimusten voimassaoloaika kannattaa käyttää hyväksi. Hän korostaa, että tarve sopia asioista yhdessä ei kadonnut yhdessä yössä mihinkään.

– Elinkeinoelämä ja hallitus ovat tämän harjoituksen aikana paljon puhuneet esimerkiksi paikallisesta sopimisesta. Sitä voisi nyt vuoden ajan yrityksissä harjoitella nykyisten sopimusten puitteissa, Porokari sanoo.

 

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu