Skip to content

Porokari: Tulos ja henkilökuntaa ulos

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari toivoo, että teräsyhtiö Outokummun tänään ilmoittamat henkilöstövähennykset eivät liity yrityksen tammikuussa tekemään suureen yrityskauppaan.

– Suomalaisen metsäteollisuuden tie ei saa olla perusmetallin ja perinteisen, lähes satavuotiaan Outokummun tie. Metsäteollisuudesta löytyy varoittavia esimerkkejä yrityskauppoihin ja markkinoiden valtaamiseen liittyvistä riskeistä, jotka koituvat kotimaisen työllisyyden tappioksi, Porokari sanoo.

Tammi-maaliskuun tuloksensa julkistanut Outokumpu aikoo vähentää jopa 200 työpaikkaa. Valtaosa vähennystarpeesta koskee yrityksen General Stainless -yksikön Suomen toimintoja. Yritys perustelee irtisanomistarvetta tuloksen parantamisella ja toiminnan tehostamisella.

Tammikuussa Outokumpu ilmoitti ostaneensa saksalaisen ThyssenKruppin terästuotannon. Kaupan myötä Outokummusta tulee maailman johtava ruostumattoman teräksen tuottaja. Yrityskaupan jälkeen Outokummun osakekurssin kehitys on ollut mollivoittoinen.

Porokari muistuttaa, että Outokumpu tekee edelleen voitollista tulosta. Hänen mielestään tuloksen parantaminen ei saa tapahtua suomalaisten työpaikkojen ja työntekijöiden kustannuksella.

-Vallitsevaksi toimintatavaksi näyttää tulleen joka alalla “tulos ja henkilökuntaa ulos”. Erittäin lyhytnäköistä politiikkaa, joka ei vahvista uskoa työnantajien tahtoon olla pidentämässä suomalaisten työuria, hän huomauttaa.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu