Skip to content

Pro uhkaa lakolla UPM-Kymmenessä ja ylityökiellolla koko paperiteollisuudessa

Julkaistu

Kategoriat

Pro on jättänyt paperiteollisuuteen UPM-Kymmenen toimihenkilösopimuksen piiriin kuuluvia työtehtäviä koskevan lakkovaroituksen. Kaksiviikkoinen lakko alkaisi keskiviikkona 6. huhtikuuta. Lisäksi Pro on julistanut koko alaa koskevan ylityökiellon toimihenkilösopimuksen piiriin kuuluviin työtehtäviin perjantaina 1. huhtikuuta alkaen.

Lakko ei koske YTN:n sopimuksen piirissä olevia ylempiä toimihenkilöiltä. Ylemmät toimihenkilöt pitäytyvät omissa työtehtävissään eivätkä ryhdy Pron mahdollisen lakon tai ylityökiellon piiriin julistettuihin työtehtäviin. 

Sen sijaan YTN-liittojen toimihenkilöasemassa olevat jäsenet osallistuvat lakkoon.

Lakkoavustusta haetaan mahdollisen lakon alun jälkeen YTN:n metsän sivuilla olevasta linkistä. YTN:n keskuslakkotoimikunta suosittaa liitoille maksettavaksi lakkoavustusta 50 euroa/päivä. Summa on sama, minkä Pro maksaa lakkoavustuksena omille jäsenilleen.

Paperiteollisuuden ylemmät toimihenkilöt ovat itse edelleen sopimuksettomassa tilassa, ja YTN:llä on voimassa ylityökielto ja vapaa-aikana matkustamisen kielto paperiteollisuuden toimialalla.

Saku Laapio

YTN Metsäteollisuuden vastaava asiamies

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu