Skip to content

Pron työtaistelut alkamassa

Julkaistu

Kategoriat

Pron ja Metsäteollisuus ry:n välinen sovittelu toimihenkilöiden päättyi eilen 4.4. tuloksettomana, joten Pron toimihenkilötehtäviä UPM-Kymmenessä uhkaava lakko näyttää alkavan keskiviikkona 6.4. kello 6.

Lakko ei koske YTN:n sopimuksen piirissä olevia ylempiä toimihenkilöiltä. Sen sijaan YTN-liittojen toimihenkilöasemassa olevat jäsenet osallistuvat lakkoon.

YTN:n keskuslakkotoimikunta suosittaa liitoille maksettavaksi lakkoavustusta 50 euroa/päivä. Summa on sama, minkä Pro maksaa lakkoavustuksena omille jäsenilleen. Lakkoavustusta haetaan mahdollisen lakon alun jälkeen YTN Metsäteollisuuden sivuilla olevasta linkistä.

Pro on julistanut myös koko alaa koskevan ylityökiellon.
Paperiteollisuuden ylemmät toimihenkilöt ovat itse edelleen sopimuksettomassa tilassa, ja YTN:llä on voimassa ylityökielto ja vapaa-aikana matkustamisen kielto paperiteollisuuden toimialalla.

Prolla on kiistan kohteena myös YTN:n osalta avoinna oleva palkankorotusten paikallisen erän jakotapa: sovitaanko paikallisesti vai meneekö erä työnantajan meriittikorotuksiin. Tästä syystä on erityisen tärkeää, että ylemmät toimihenkilöt pitäytyvät omissa työtehtävissään eivätkä ryhdy Pron mahdollisen lakon tai ylityökiellon piiriin julistettuihin työtehtäviin.

Lisätietoja: Saku Laapio, YTN Metsäteollisuuden vastaava asiamies, puh. 0400 497 282 ja s-posti

saku.laapio@ytn.fi

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu