Skip to content

Raamisopimuksen raha tultava yleiskorotuksena

Julkaistu

Kategoriat

YTN:n teknologiateollisuuden taustaryhmä käsitteli tänään perjantaina 14.10. valtakunnallisen raamisopimuksen mukanaan tuomia näkymiä teknologiateollisuuden neuvottelutilanteeseen.

Taustaryhmä vaatii, että mikäli raamisopimus toteutuu, sen palkankorotus maksetaan kaikille tulevana yleiskorotuksena. Paikallisia eriä ei työehtosopimukseen hyväksytä.

– Mistään neuvottelutavoitteista ei ole luovuttu raamisopimuksen vuoksi. Kaikki tavoitteet ovat edelleen neuvottelupöydässä, sanoo YTN:n teknologiateollisuuden pääneuvottelija Ismo Kokko.

Neuvottelut Teknologiateollisuuden kanssa jatkuvat maanantaiaamuna klo 9. YTN:n hallitus on koolla klo 11 pohtimassa neuvottelutilannetta.

Ylityökielto jatkuu teknologiateollisuudessa edelleen.

Älkää paikatko ylityökiellossa olevien töitä!

Teknologiateollisuuden ylempiä toimihenkilöitä koskeva työehtosopimus ei koske suunnittelualalla tai tietotekniikan palvelualalla työskenteleviä ylempiä toimihenkilöitä, vaikka työnantajaliitto Teknologiateollisuus ry on niilläkin aloilla YTN:n sopimusosapuoli. Sekä suunnittelualalla että tietotekniikassa on omat työehtosopimukset, joiden soveltamisalalla työskenteleviä ylempiä toimihenkilöitä ylityökielto ei koske

Ylityön tekeminen on aina vapaaehtoinen ratkaisu eikä työnantaja voi pakottaa jäämään ylitöihin.

YTN edellyttää, että muiden työehtosopimusalojen ylemmät toimihenkilöt pitäytyvät omissa työtehtävissään, eivätkä ryhdy paikkaamaan teknologiateollisuuden ylityökiellon piirissä olevien ylempien toimihenkilöiden töitä.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu