Skip to content

Rahoitusalalle neuvottelutulos

 Rahoitusalalle syntyi keskiviikko-iltana kilpailukykysopimuksen mukainen neuvottelutulos.

– Olemme tyytyväisiä, että pitkien neuvottelujen päätteeksi rahoitusalalla löydettiin ratkaisu, jonka sopijaosapuolet voivat hyväksyä, sanoo YTN finanssialasta vastaava asiamies Riikka Sipilä.

Rahoitusalalla työajan pidennyksestä sovitaan paikallisesti. Mikäli asiasta ei päästä sopimukseen, toteutetaan työajan pidennys viikkotyöajan pidennyksellä. Kilpailykykysopimuksen soveltamisen lisäksi neuvotteluissa edistettiin myös muita työelämään kehittämiseen liittyviä asioita.

– Nyt syntyneellä ratkaisulla viedään eteeenpäin myös viime sopimuskaudella toteutetun Hyvinvoiva finanssiala -hankkeen tuloksia, Sipilä sanoo. – Näitä ovat esimerkiksi erilaisten työaikamallien kehittäminen, kuten liukuvan työajan järjestelyt, työaikapankkien käyttöönotto ja etätyön edistäminen, jotka nousivat hankkeessa esille, kertoo Sipilä.

YTN on hyväksynyt rahoitusalan neuvottelutuloksen. Voimaantulo edellyttää kaikkien liittojen hallinnon hallintojen hyväksyntää.

Lisätiedot:
Riikka Sipilä, finanssialan vastuullinen asiamies
riikka.sipila@ytn.fi

Rahoitusalan työehtosopimuksen sopijaosapuolet ovat työantajaa edustava Finanssialan Keskusliitto (FK) sekä palkansaajia edustavat Ylemmät Toimihenkilöt YTN, Ammattiliitto Pro ja Ammattiliitto Nousu.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu